Vânzările Dacia cresc constant în Germania. Nemții au început să cumpere din nou mașini diesel

Vânzările Dacia cresc constant în Germania. Nemții au început să cumpere din nou mașini diesel
scris 6 iun 2019

Înmatriculările Dacia pe piața din Germania sunt încă pozitive, pe o piață în care Volkswagen a scăzut din nou, la fel și Audi, dar și Renault, în timp ce alți competitori cresc vertiginos.

Piața din Germania a reînceput să crească, cu un avans surprinzător de 9,1%, după ce în lunile anterioare scăzuse puțin câte puțin. Unul dintre motoarele principale de creștere este, se pare, demararea unui nou program de subvenții pentru mașini electrice și hibride, care a adus creșteri masive unora dintre mărci, însă altele au rămas în zona negativă. VW și Audi, de exemplu, au înregistrat scăderi de -4,6% și, respectiv, -4,3%, în timp ce celelalte două mărci ale grupului, SEAT și Skoda, au crescut cu 35% și 3,9%. Dintre celelalte mărci, BMW a avut o creștere masivă, 42%, la fel și Citroen, 30%, Jaguar, 37%, Mitsubishi și Peugeot, de asemenea. Cu scăderi au încheiat luna MINI, Renault, Honda, Jeep sau Nissan.

În acest context, Dacia își menține un ritm propriu, cu o creștere cu o singură cifră, dar constantă. Cu un volum de 7.807 autoturisme înmatriculate în mai, cu 3,9% mai multe ca anul trecut, Dacia păstrează o cotă de piață bună, 2,3%, ajungând la 33.738 unități înmatriculate de la începutul anului, cu 8% mai multe față de 2018. Vânzările Dacia se bazează în egală măsură pe Sandero Stepway și Duster, însă modelele Logan contribuie și ele la o prezență bună a mărcii pe cea mai mare piață auto din Europa.

Brandul VW investește 4 miliarde de euro în digitalizare, dar taie 4.000 de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Brandul VW investește 4 miliarde de euro în digitalizare, dar taie 4.000 de locuri de muncă

O surpriză a pieței din luna mai a fost generată și de revenirea motoarelor diesel, care păreau că vor dispărea încet, dar sigur. După ce au fost interzise în câteva orașe, lansarea noilor generații de motoare diesel nepoluante a determinat o creștere de 16 procente a vânzărilor de mașini diesel și o revenire la o cotă de 33,3%, în timp ce motoarele pe benzină au crescut cu numai 0,7%. Motoarele electrice, hibrid și plug-in hibrid au crescut cu 100%, dar cota lor de piață este încă la 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
vanzari masini germania
dacia germania
diesel germania
inmatriculari germania