Vânzările de automobile din SUA au scăzut

Vânzările de automobile din SUA au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2022

Vânzările de automobile din SUA au scăzut în primul trimestru, pe fondul deficitului de cipuri și al blocajelor din lanțurile de aprovizionare, transmite Reuters

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota, care în 2021 a devansat General Motors ca producătorul de automobile cu cele mai mari vânzări din Statele Unite, a depășit compania americană în primul trimestru ca urmare a cererii crescute pentru vehiculele sale hibride și electrice Lexus, scrie News.ro.

Statul român, sub spectrul a două procese internaționale cu producători de gaze CITEȘTE ȘI Statul român, sub spectrul a două procese internaționale cu producători de gaze

Hyundai Motor și Kia Motors, din Coreea de Sud, și Mazda Motor, din Japonia, au înregistrat toate o scădere a vânzărilor trimestriale de mașini din SUA.

Hyundai a declarat că vânzările cu amănuntul de vehicule electrice au crescut cu 241% în perioada ianuarie-martie față de un an mai devreme.

”Dacă prețurile benzinei rămân ridicate, acest lucru va continua să împingă consumatorii către tehnologia ecologică”, a declarat Randy Parker, vicepreședinte senior aș Hyundai pentru vânzări în SUA.

”Prețurile vertiginoase ale benzinei au fost în fruntea atenției consumatorilor în martie, dar lipsa inventarului este ceea ce a deprimat în cele din urmă vânzările de vehicule noi în primul trimestru”, a declarat Jessica Caldwell, directorul general al firmei Edmunds.

Ea a spus că problemele de inventar vor persista până în restul anului, deoarece invadarea Ucrainei de către Rusia se va adăuga dificultăților din lanțurile de aprovizionare.

Jack Hollis, vicepreședinte senior al operațiunilor auto la Toyota Motor North America, a declarat că nu se așteaptă la o schimbare majoră, pe termen lung, pe piața vehiculelor din SUA, unde aproximativ trei sferturi din vehiculele noi vândute sunt camionete și SUV-uri.

Vânzările unor SUV-uri și camionete mari au continuat.

GM a raportat că vânzările celor mai mari și mai scumpe SUV-uri ale sale, Chevrolet Suburban, GMC Yukon și Cadillac Escalade, au crescut față de aceeași perioadă a anului trecut.

GM a declarat că vânzările trimestriale au scăzut cu 20,1%, la 512.846 de vehicule. GM a spus că livrările îmbunătățite de semiconductori au ajutat producția în primul trimestr, dar că se așteaptă ca stocurile sale de vehicule să rămână relativ scăzut pe tot parcursul anului din cauza cererii mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
masini
vanzari