Vânzările de autovehicule Audi au crescut cu 3,4% la 11 luni

Vânzările de autovehicule Audi au crescut cu 3,4% la 11 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 dec 2015

Vânzările de autovehicule Audi, divizia de automobile de lux a grupului german Volkswagen, au înregistrat un avans de 3,4% în perioada ianuarie-noiembrie, față de perioada similară a anului trecut, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, în primele 11 luni ale anului, vânzările Audi s-au situat la 1,645 milioane de autovehicule, ceea ce i-a asigurat producătorului poziția a treia pe piața mașinilor premium. Spre comparație, BMW a vândut peste 2 milioane de automobile, iar livrările Mercedez-Benz au fost de 1,69 milioane de mașini.

Luna trecută, vânzările de automobile Audi s-au situat la 147.750 de untăți, în timp ce BMW a vândut 197.480 de autovehicule, iar Mercedes-Benz - 161.953.

În Europa, vânzările Audi au crescut luna trecută cu 6%, la 62.300 de unități, în timp ce în China au înregistrat un declin de 5,8%, 49.519 de autovehicule. În SUA, Audi a vândut în noiembrie 16.700 de  mașini, în creștere cu 0,4% față de perioada similară a anului trecut.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu. Problemele au început după ce agenția de mediu din SUA a acuzat grupul auto că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Peste 2  milioane de mașini Audi vândute pe plan global au fost echipate cu softul care asigura îndeplinirea standardelor referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în condiții normale.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
bmw
mercedes-benz
vanzari
volkswagen
emisii
vw
scandal
livrari
maisini de lux