Vânzările Mercedes-Benz au scăzut puternic

Vânzările Mercedes-Benz au scăzut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2022

Vânzările Mercedes-Benz au scăzut puternic în trimestrul al doilea, împiedicate de problemele de aprovizionare și de blocajele cauzate de coronavirus în China, a anunțat luni producătorul german de automobile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto a livrat 490.000 de mașini de pasageri din aprilie până în iunie, în scădere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Compania de tehnologie pentru mașini autonome Argo AI, deținută de VW și Ford, concediază CITEȘTE ȘI Compania de tehnologie pentru mașini autonome Argo AI, deținută de VW și Ford, concediază

Pentru prima jumătate a anului 2022, divizia sa de autoturisme a înregistrat o scădere cu 16% a vânzărilor, la un total de 998.000 de livrări.

Vânzările din trimestrul al doilea au scăzut cel mai mult în China, cea mai importantă piață unică, scăzând cu 25%, la 163.700 de vehicule, a spus producătorul auto.

Vânzările din regiunea Asia s-au redus cu 20%, în principal din cauza măsurilor de izolare, în timp ce vânzările în Europa au scăzut cu 10%, iar cele din America de Nord au înregistrat o scădere de 3% în trimestrul analizat.

Cu toate acestea, Mercedes-Benz își menține prognoza pentru 2022 privind o ușoară creștere a vânzărilor față de 2021, a declarat un purtător de cuvânt.

În pofida preocupărilor legate de accelerarea inflației, ”cererea din partea clienților rămâne ridicată”, a spus directorul de vânzări Britta Seeger.

Modelele de lux în special, precum Maybach și mașinile electrice din seria de modele EQ, sunt deosebit de populare, a spus Seeger într-un comunicat.

Divizia mai mică Mercedes-Benz Vans a rămas puțin sub nivelul de anul trecut, cu 100.000 de unități vândute la nivel mondial în trimestrul al doilea, potrivit producătorului auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
masini
china