VIDEO Autostrada de Centură - A0: Cum arată acum loturile făcute de un constructor turc și care vor fi deschise în acest an în sudul Capitalei

VIDEO Autostrada de Centură - A0: Cum arată acum loturile făcute de un constructor turc și care vor fi deschise în acest an în sudul Capitalei
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2023

Autostrada de centură a Capitalei A0 e o nouă șosea de mare viteză care va dubla actuala șosea de centură și va ocoli pe la nord și sud Bucureștiul. În prezent, din cei peste 100 de km ai A0, sunt în curs de execuție circa 75 de kilometri, iar pe partea de Sud două din trei loturi ar urma să fie gata și deschise încă din acest an. De la Autostrada Soarelui A2 și până la intersecția DN6-Bragadiru sunt circa 34 de kilometri, toți cu șanse de a fi dați în trafic în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe partea de sud, Autostrada de Centură a Capitalei A0 măsoară circa 52 de kilometri, toți aflați în prezent în execuție, însă tronsonul 3 - circa 18 kilometri de la autostrada A1 și până aproape de DN6 - este construit de grecii de la Aktor, a rămas mult în urmă. Atât de îngrijorătoare e întârzierea acumulată încât Asociația Pro Infrastructura avertizează că tronsonul 3 riscă să nu fie gata nici la final de 2024.

RAPORT Prețurile mașinilor electrice mici vor scădea până la nivelul celor cu combustie în următorii trei ani CITEȘTE ȘI RAPORT Prețurile mașinilor electrice mici vor scădea până la nivelul celor cu combustie în următorii trei ani

Pe celelalte două loturi turcii de la Alsim Larko au premise bune pentru finalizarea și darea în trafic a circa 33,5km de autostradă, de la intersecția cu A2 până la intersecția cu DN6 (Bragadiru), scrie Hotnews.ro.

Mai avansat este Tronsonul 2 (Lungime tronson: 16,5km/ Cost: 750 mil. lei), unde porțiunea de aproape 10 km DN5-DN6 ar putea fi deschisă încă din această vară, iar mai apoi în toamnă să fie terminat și restul tronsonului.

Totodată, Alsim Alarko are încă șanse să deschidă la final de 2023 și întreg Tronsonul 1 din A0 Sud (16,93 km, între A2 și CF 902, cost: 831 mil lei).

Teoretic pentru Tronsonul 1 Alsim Alarko „are termen septembrie 2023, dar realitatea din teren ne duce mai degrabă la limită, în decembrie”, avertiza în martie Asociația Pro Infrastructura.

În imaginile video de mai jos, surprinse din dronă în urmă cu câteva zile, se poate observa care e stadiul lucrărilor începând de la nodul A0 cu DN5 și continuând până la nodul rutier dintre A0 și A2.

„Pe A0 Sud, pe cele două loturi pe care o companie din Turcia le-a câștigat, lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an. Lotul 2, în vara acestui an, iar lotul 1 în toamnă, dar până la sfârșitul anului 2023, cei 33 de kilometri trebuie să fie finalizați”, spunea Sorin Grindeanu la început de aprilie când a vizitat șantierul împreună cu ambasadorul Turciei la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada de centură
autostrada soarelui