VIDEO China concurează direct Boeing și Airbus cu primul avion de mari dimensiuni de producție proprie

VIDEO China concurează direct Boeing și Airbus cu primul avion de mari dimensiuni de producție proprie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

China va intra în concurență directă cu Boeing și Airbus, după zborul inaugural al primului avion de mari dimensiuni de producție proprie, C919, efectuat vineri, acesta fiind un pas major pentru autoritățile de la Beijing care vor să crească importanța țării pe piața mondială a aviației, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avionul C919 a aterizat pe aeroportul internațional din Shanghai după un zbor de 80 de minute, în ovațiile a mii de demnitari, lucrători în aviație și admiratori, scrie News.ro.

Aeronava este un simbol al ambițiilor Chinei de a intra pe piața mondială a avioanelor, estimată că va ajunge la 2.000 de miliarde de dolari în următoarele două decenii, și al planului mai larg al Beijingului numit "Made in China 2025", de a promova produse fabricate în țară, de la medicamente la roboți.

”M-a emoționat să văd decolarea C919. Este un moment pe care l-am așteptat mult timp. Cred că în viitorul nu prea îndepărtat vor concura umăr la umăr cu Boeing și Airbus”, a spus Wang Mingfeng, care a asistat la zbor pe aeroportul Shanghai.

Deocamdată, Boieng și Airbus sunt mult în față, în privința vânzărilor, cunoștințelor tehnice și comenzilor.

EXCLUSIV Piloții și stewardesele Tarom au asigurare de până la 200.000 dolari. Despăgubiri de 250.000 DST pentru moștenitori CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Piloții și stewardesele Tarom au asigurare de până la 200.000 dolari. Despăgubiri de 250.000 DST pentru moștenitori

C919, al cărui zbor inaugural a fost amânat de cel puțin două ori din 2014, din cauza unor probleme de producție, ar putea avea nevoie de ani de zile de teste înainte de a fi certificat în China, Statele Unite și Europa.

Vineri, C919 a zburat la nord, deasupra deltei râului Yangtze, a făcut manevre, iar apoi a revenit spre sud, de-a lungul coastei, înaine de a ateriza.

Presa de stat a relatat că aeronava a zburat la o altitudine de aproximativ 3.000 de metri, la o viteză de 290-300 de kilometri pe oră.

Aeronava, care are o capacite de 158-160 de pasageri, nu a avut instalate scaunele pentru acest zbor.

C919, fabricat de compania de stat Commercial Aircraft Corporation of China, depinde de tehnologia unor firme străine ca General Electric, Safran, Honeywell International și Goodrich, subsidiară a United Technologies.

China Eastern Airlines este primul client pentru C919, pentru care au fost primite 570 de comenzi, din partea a 23 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
c919
avion