VIDEO Cum a testat Elon Musk VW ID.3 pe aeroport, iar Herbert Diess a dezvăluit din greșeală viitorul ID.4

VIDEO Cum a testat Elon Musk VW ID.3 pe aeroport, iar Herbert Diess a dezvăluit din greșeală viitorul ID.4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 sep 2020

Șeful VW, Herbert Diess și Elon Musk au reușit să realizeze o întâlnire de gradul al treilea. Au testat mașini, au discutat, însă la final, după critici și aprecieri, explicația a fost fermă: nu există nicio înțelegere sau cooperare între noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Liderii industriei auto globale, unul lider absolut, celălalt lider al segmentului electric, au făcut schimb  de produse și și-au spus părerea, sinceră probabil, despre mașinile competitorilor. Chiar dacă unii s-ar putea gândi la un posibil parteneriat, dezmințirile au fost fără echivoc.

Primul care a testat mașina concurenței a fost Elon Musk. Acesta a vizitat Germania, unde s-a întâlnit și cu CEO-ul VW Group, Herbert Diess. Musk a venit în Germania pentru a se ocupa de viitoarea uzină Tesla care se înalță lângă Berlin, însă, la invitația lui Diess, cei doi s-au întâlnit, timp de două ore, pe aeroportul din Braunschweig, aflat în imediata apropiere a cartierului general al VW, Wolfsburg. Elon Musk a avut astfel ocazia să testeze principalul model concurent pentru Model 3: ID.3. După apariția primelor zvonuri legate de această întâlnire, Herbert Diess a postat pe contul lui de Linkedin un filmuleț care ni-l înfățișează pe Elon Musk la volanul primului model cosntruit de VW pe platforma MEB.

Anunț oficial: Dacia Logan dispare de pe cele mai importante piețe europene CITEȘTE ȘI Anunț oficial: Dacia Logan dispare de pe cele mai importante piețe europene

„Aceasta este o mașină de volum, nu o mașină de curse”, spune Diess de pe locul din dreapta, după ce Musk a apăsat mai tare pe accelerație. „Da, am vrut doar să văd cum accelerează”, răspunde Musk râzând. „Direcția e bună” spune Diess, iar Musk confirmă. „Cred că pentru o mașină care nu e sport este foarte bună”. „Care e mărimea bateriei?”, e curios Musk. „De la 55 la 83”, răspunde șeful VW. Apoi cei doi, cu Elon Musk la volan, intră pe pista de avioane. „Ce se poate întâmpla rău? Întreabă amuzat Musk. Apoi pune întrebări despre sistemul de menținere a benzii, pe care Diess nu pierde ocazia să-l laude. „Este (n.r. un dispozitiv) de ultimă generație, tipic german”. La coborârea din mașină, în hangarul aeroportului, filmul dezvăluie și noul SUV ID.4, care nu a fost prezentat încă, oficial. Cel mai probabil, a fost o dezvăluire cu bună știință, mai ales că aspectul noului model este deja cunoscut prin intermediul altor fotografii, scăpate în presă anterior.

În postarea de pe Linkedin, Herbert Diess îi transmite și un mesaj lui Elon Musk: "Mulțumesc pentru vizită, Elon! Sper că-ți place filmul. A fost minuat să merg cu ID.3 alături de tine. Ai fost chiar critic referitor la cuplul disponibil la viteze mari. Ți-am spus: „Da, ești pe pistă – dar nu e nevoie să decolezi – nu e o mașină sport”. Pentru asta ar trebui să încerci Porsche Taycan. Aștept următoarea noastră întâlnire!”

Ulterior, Herbert Diess a testat, la rândul lui, un Model Y, cel mai noi SUV de la Tesla. Pentru a se revanșa, șeful VW Group a spus că „această mașină este pentru noi în multe aspecte (nu în toate!) o referință: experiența utilizatorului, actualizare, caracteristici de condus, performanțe la versiunile superioare, rețea de încărcare, autonomie. Marele avantaj: Model Y a fost/este gândită ca o mașină electrică – la fel ca ID.3. Mulți competitori folosesc încă platformele pentru motoare cu combustie. Rezultatul: Nu obțin cele mai bune vehicule electrice.

VIDEO Cum a testat Elon Musk VW ID.3 pe aeroport, iar Herbert Diess a dezvăluit din greșeală viitorul ID.4

La finalul acestor teste, după apariția primelor imagini și fotografii, Herbert Diess a ținut să înlăture orice speculații privind o posibilă cooperare între cele două companii, VW și Tesla: „Doar am condus ID.3 și am vorbit – nu există nicio înțelegere/cooperare în curs”.

VIDEO Cum a testat Elon Musk VW ID.3 pe aeroport, iar Herbert Diess a dezvăluit din greșeală viitorul ID.4

 

viewscnt
Afla mai multe despre
herbert diess
elon musk
id.3
model y