VIDEO Cum arată Pasajul de la Domnești acum: Giratoriul suspendat a fost montat complet peste Centura Capitalei

VIDEO Cum arată Pasajul de la Domnești acum: Giratoriul suspendat a fost montat complet peste Centura Capitalei
scris 8 nov 2021

Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei, a prins contur după ce grinzile principale de metal au fost montate. Noi imagini de pe șantier ilustrează avansul lucrărilor și cercul suspendat care acum este complet închis, rămânând de lucru la o parte din rampele de coborâre și urcare.

În imaginile noi realizate cu drona se observă cum elementele principale ale giratoriului suspendat au fost deja montate, însă mai e de lucru la rampele de coborâre/urcare dinspre București și Domnești, precum și rampele dinspre A1 și dinspre Bragadiru, scrie Hotnews.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la peste 45% în prezent, după ce lucrările au fost reluate în vara lui 2020.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Pasajul suprateran de la Domnești va fi primul pasaj de tip Giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, însă nu și ultimul. În prezent sunt în execuție încă trei astfel de pasaje.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Un pasaj de tip giratoriu suspendat cu o formă mai alungită se construiește acum la intersecția centurii cu Olteniței. Un alt pasaj giratoriu suspendat în curs de realizare este cel de la intersecția Centură-Berceni. Un alt astfel de pasaj, doar că rămas mult în urmă cu execuția, va fi la intersecția Centurii cu DJ301-Cernica.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul de la domnești
centura capitalei