VIDEO Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele de siguranță EuroNCAP

VIDEO Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele de siguranță EuroNCAP
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Organizația independentă EuroNCAP, faimoasă pentru testele de impact, a anunțat rezultatele pentru mai multe modele noi, printre care și noua generație Dacia Duster. Modelul fabricat la Mioveni a primit trei stele din cinci posibile, la fel ca modelul japonez Suzuki Swift.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

EuroNCAP spune că strategia Dacia este binecunoscută: mașini accesibile la preț, însă cu puține tehnologii de siguranță activă.

VIDEO Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard CITEȘTE ȘI VIDEO Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard

Organizația spune că nu este o surpriză faptul că Duster și Swift au primit trei stele, scrie Hotnews.ro.

În această rundă de teste au fost incluse și modele mai scumpe, precum Volkswagen Passat, Mercedes Clasa E și Skoda Superb, care au primit cinci stele.

HARTĂ CNAIR anunță mai multe rute ocolitoare ale Văii Oltului pentru perioada cât circulația va fi închisă CITEȘTE ȘI HARTĂ CNAIR anunță mai multe rute ocolitoare ale Văii Oltului pentru perioada cât circulația va fi închisă

Dacia Duster 3 a primit 70% din punctaj la testele pentru siguranța adulților, 84% pentru siguranța copiilor și 57% la sistemele de siguranță activă. La impactul cu pietonii, testele au rezultat cu un punctaj de 60% din maximul posibil.

A fost testată varianta standard a mașinii, cu motorizare hibridă 1,6 litri.

Tesla urcă puternic în România CITEȘTE ȘI Tesla urcă puternic în România

Dacia a spus în repetate rânduri că NU va include pe mașini elemente care nu sunt considerate absolut necesare sau pentru care publicul nu este dispus să plătească mult în plus. Strategia a fost denumită „Smart Engineering” și ideea este de a reduce la minim costurile, dar de a construi o mașină robustă și durabilă.

În aprilie 2022, modelul Dacia Jogger primea doar o stea la testele EuroNCAP. Dacia a primit doar o stea pentru Jogger și fiindcă avertizarea pentru centura de siguranță nu este disponibilă pentru locurile de pe ultimul rând de scaune (al treilea rând) al modelului cu șapte locuri.

Regulile testelor de impact EuroNCAP s-au schimbat mult față de începuturi, când foarte multe modele reușeau să ia cinci stele. Acum, pot lua maxim doar mașinile care au în standard mai multe sisteme electronice de siguranță.

VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori pentru un nou drum expres în România

Modele care în 2013 ar fi luat 5 stele, acum ar putea să nu ia nici trei stele dacă ar fi testate după regulile din prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster 3
euroncap