VIDEO Elon Musk: Criza cipurilor se va încheia în curând

VIDEO Elon Musk: Criza cipurilor se va încheia în curând
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 sep 2021

Elon Musk, șeful Tesla, este de părere că criza globală de semiconductori se va sfârși în curând, în momentul în care vor fi finalizate unele dintre uzinele cu acest profil care sunt în proces de construcție.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Prezent online într-o conversație cu John Elkan, președintele Stellantis, care se afla în studio, în cadrul evenimentului Italian Tech Week, Elon Musk, CEO Tesla, a spus că se așteaptă ca „în scurt timp”, criza cipurilor din industria auto să se încheie.

„Sunt mai multe uzine de cipuri care se construiesc. Noi cred că vom avea o capacitate bună să furnizăm cipuri anul viitor”, a spus Elon Musk.

Cele două companii, Tesla și Stellantis, au avut mai multe proiecte în care au colaborat, însă cel mai cunoscut este cel în care Fiat Chrysler, parte a Stellantis acum, a cumpărat credite de CO2 de la Tesla, pentru a nu fi amendată de Uniunea Europeană, pe parcursul anilor 2019 și 2020. Elon Musk a amintit și el de un moment în care cei de la Fiat Chrysler au ajutat Tesla, prin intermediul COMAU, compania producătoare de roboți industriali a FCA. Musk a spus că John Elkan l-a ajutat „foarte mult”, adăugând că Tesla a fost „aproape de faliment” de mai multe ori.

Zeci de români și-au comandat noile BMW iX și i4, electrice, înainte de lansare, deși costă între 50.000 și 80.000 de euro CITEȘTE ȘI Zeci de români și-au comandat noile BMW iX și i4, electrice, înainte de lansare, deși costă între 50.000 și 80.000 de euro

Elon Musk a vorbit despre mai multe perioade dificile prin care Tesla a trecut, dar și despre felul în care vede el rezolvare problemelor legate de energie și de reglementările internaținale privind emisiile de carbon și trecerea la propulsia electrică a industriei auto. „Cea mai complexă și dureroasă perioadă a fost între 2017 și 2019, pe vremea când compania avea dificultăți în producția Model 3 și acțiunile se prăbușeau pe bursă”, a mai spus Musk.

El și-a prezentat și filosofia după care se ghidează în afaceri, mai ales atunci când lanseză o companie nouă. „Este dificil să creezi o companie și să ai întotdeauna succes, nu recomand să lansezi o afacere dacă nu ești pasionat și nu trebuie să o faci. Este complicat, dificil, dar la baza creării unei noi companii trebuie să ai o idee interesantă, care să poată da valoare lumii, să fie înconjurată de idei valoroase și să te implici în ceea ce vrei să faci”, a mai adăugat șeful Tesla.

VIDEO AICI: https://video.italian.tech/dossier/italian-tech-week-2021/italian-tech-week-2021-come-hanno-superato-le-crisi-elon-musk-e-john-elkann/3440/3599

https://video.italian.tech/dossier/italian-tech-week-2021/italian-tech-week-2021-l-intervento-di-elon-musk-dialogo-con-john-elkann-e-maurizio-molinari/3447/3606

 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
criza cipuri
industria auto
john elkan