VIDEO Ferrari a prezentat primul său model 4x4, hibrid, cu patru motoare, care poate atinge 340 de kilometri pe oră

VIDEO Ferrari a prezentat primul său model 4x4, hibrid, cu patru motoare, care poate atinge 340 de kilometri pe oră
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mai 2019

Ferrari a prezentat cel mai nou model al său, unul hibrid, fiind totodată cel mai puternic automobil al mărcii, echipat cu motor pe benzină și trei motoare electrice. Mașina va putea rula 25 de kilometri exlcusiv electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferarri reușește să se adapteze la cerințele pieței și ale industriei, păstrându-și în același timp trăsăturile de automobil sportiv de lux. Noul SF90 Stradale este primul model al mărcii cu tracțiune integrală, după cum a anunțat compania, acesta având un motor V8 pe benzină, care generează 780 CP, dar și trei motoare electrice, care ridică puterea maximă la 1000 CP. Unul dintre acestea, derivat din motoarele din Formula 1, va acționa puntea spate, el fiind aonectat între motorul V8 și cutia cu dublu ambreiaj cu 8 trepte. Celelalte două motoare vor acționa puntea față. Șoferul va avea la dispoziție patru moduri de putere, care vor fi coordonate de computerul central.

Accelerația lui SF90 va fi de numai 2,5 secunde, de la 0 la 100 km/h și de 6,7 secunde, de la 0 la 200 km/h. Viteza maximă va fi de 340 km/h.

Autonomia electrică a lui SF90 va fi de numai 25 km, în timp ce viteza maximă ce poate fi atinsă exclusiv electric va fi de 135 km/h. Propulsia electrică este susținută de o baterie de 7,9 kW, aceasta putând fi încărcată și la priză. Una dintre caracteristicile speciale este faptul că mașina nu va putea rula cu spatele doar cu motoarele electrice.

VIDEO Șapte morți și 19 dispăruți, după ce un vas cu turiști s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta CITEȘTE ȘI VIDEO Șapte morți și 19 dispăruți, după ce un vas cu turiști s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta

Pe lângă emoția oferită de viteză și performanță, noul automobil oferă o autonomie de 25 de kilometri folosind doar energie electrică, permițând șoferilor să plece de acasă în liniște și să traverseze centrele orașelor fără să producă zgomot sau emisii poluante.

”Va fi silențios, nu dorim să ascundem că acest automobil poate circula și cu energie electrică”, a spus directorul pentru tehnologie, Michael Leiters.

Cuplul maxim va fi de 800 Nm, o valoare uluitoare, comparabilă cu cea a unor camioane de mare tonaj, în timp ce puterea maximă va putea fi atinsă doar pentru câteva secunde (până se descarcă bateria), dar după cum spun cei de la Ferrari, va fi suficient pentru un tur de circuit.

Enrico Galliera, șeful de marketing și vânzări de la Ferrari, a declarat că mașina nu este o ediție specială, ci va fi produsă în următorii 5 ani. Livrările vor începe în prima jumătate a lui 2020, în Europa, și câteva luni mai târziu în SUA.

Nu a fost anunțat prețul lui SF90, dar se așteaptă un nivel mai scăzut decât cel al lui La Ferrari, de 1,2 milioane euro, dar peste cei 300.000 de euro cât costă 812 Superfast. Galliera a precizat că mașina va fi prezentată mai întâi celor 2000 de clienți Ferrari de top, apoi va fi anunțat și prețul de pornire pentru ceilalți clienți.

Aproximativ 2.000 de clienți selectați din toată lumea au fost invitați la Ferrari să vadă și să rezerve noul automobil, de miercuri seară până vineri, acestea urmând ssă fie livrate în următoarele 12 luni. Prețul va fi anunțat în această săptămână.

Alți cumpărători vor aștepta mai mult de un an. Ferrari vinde peste 65% din automobilele sale unor clienți care dețin deja unul.

Există și alte automobile sport electrice premium care sunt pe cale să apară pe piață. Între acestea se află viitorul Roadster Founder Series aș Tesla, al cărui preț va fi de peste 200.000 de dolari, și Rimac Concept Two, cu un preț de aproximativ 2 milioane de dolari.

Ferrari a anunțat anul trecut că are în plan 15 modele noi, inclusiv hibride, un vehicul utilitar și ediții speciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
model hibrid
4wd sf90 stradale