VIDEO & FOTO Ford lansează versiunile sport ale modelelor Transit Custom și Ranger

VIDEO & FOTO Ford lansează versiunile sport ale modelelor Transit Custom și Ranger
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2024

Constructorul american Ford a prezentat două versiuni inspirate din motorsport ale modelelor Transit Custom și Ranger, fiind în acest fel unul dintre puținii producători, poate chiar singurul care va oferi pe vehicule comerciale de serie echipamente specifice unor automobile sport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ford Transit Custom MS-RT și Ford Ranger MS-RT reprezintă noua serie exclusivă de vehicule comerciale de performanță sub marca MS-RT, lansată de brandul american pe piața din Europa în colaborare cu Ford M-Sport, divizia care se ocupă de pregătirea mașinilor de raliu. Principalele trăsături sunt cele de design, cu elemente inspirate din motorsport, și cele de dinamică, bazate pe unele echipamente și setări.

Undă verde - Christian Tour preia din nou sub control Anima Wings CITEȘTE ȘI Undă verde - Christian Tour preia din nou sub control Anima Wings

„Suntem încântați să adăugăm modele MS-RT în portofoliul nostru Ford Pro, oferind o opțiune interesantă pentru clienții care au nevoie de un vehicul comercial, dar doresc, de asemenea, să facă o declarație despre afacerea lor”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro Europe. „Mai mulți clienți doresc un vehicul de lucru pentru săptămâna de muncă, dar ceva care să le susțină stilul de viață în weekend. Aceste noi vehicule MS-RT sunt răspunsul perfect”.

Ford Transit Custom MS-RT este derivat din van-ul standard, având o serie de elemente de design specifice curselor auto, și poate fi comandat cu gama de motoare cunoscute, diesel, Plug-in Hybrid și complet electric. Are o bară de protecți complet nouă, cu spoiler integrat, praguri laterale sport și o bară de protecție spate cu difuzorul de aer integrat. Nu lipsește nici spoilerul spate optimizat pentru fluxul de aer pe baza unor simulrăi computerizate. De asemenea, mașina are jante de 19 mai late, care cresc ecartamentul cu peste 50 mm și anvelopele 235/45 R19 cresc aderența acestui model. Versiunea cu propulsie electrică devine cel mai puternic Transit de până acum, cu o putere de 285 CP, având însă disponibile și modurile eco, care permit rularea cu puteri mai reduse ale motorului.

VIDEO Umbrărescu pregătește deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu pregătește deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei

Versiunea diesel de 2.0 litri are 170 CP și o cutie automată cu opt trepte, cu tracțiune integrală inteligentă opțională sau o transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune față, cu 150 CP.

Varianta Plug-in Hybrid are 232 CP, generați de un motor pe benzină de 2,5 litri și o baterie de 11,8 kWh, conectată la motorul electric.

VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

La interior, scaunele sunt complet noi, cu profil ergonomic și susținere laterală asemănătoare cu cele din motorsport, fabricate din piele ecologică și piele întoarsă, cu cusături albastre și logo-ul MS-RT aplicat.

VIDEO & FOTO Ford lansează versiunile sport ale modelelor Transit Custom și Ranger

Pickup-ul Ford Ranger MS-RT a fost gândut ca un model de stradă, noile elemente preluate din mtoorsport oferindu-i un aspect specific, în timp ce motorul diesel V6 de 3.0 litri îi asigură performanțe suficient de mari, având 240 CP și 600 Nm, o cutie automată cu 10 trepte și o transmisie integrală e4WD.

Designul lu Ranger MS-RT are o parte frontală inspirată de la mașinile care concurează în cursele extrem de din Asia, având o grilă de tip fagure, praguri laterale care oferă o postură mai joasă și o bare de protecție spate cu difuzor de aer integrat. De asemenea, în spate se află două spoilere, din care unul pe cabină, acestea fiind optimizate cu ajutorul simulărilor computerizate pentru a crește stabilitatea mașinii la viteze mari. Jantele de 21 de inci, cele mai mari roți oferite vreodată pe un Ranger, au o lățime de 275 și extind lățimea mașinii cu 82 mm, respectiv ecartamentul cu 40 mm.

Lynk & Co se lansează în România și pe alte 11 piețe din estul Europei CITEȘTE ȘI Lynk & Co se lansează în România și pe alte 11 piețe din estul Europei

Suspensia beneficiază de setări noi, având amortizoare mai ferme, pe față și un reglaj ajustat pe spate, asigurând o reducere a gărzii la sol cu 40 mm. Și acest model beneficiază de scaune ergonomice cu susținere laterală.

Cele două modele Transit Custom MS-RT și Ranger MS-RT vor fi oferite prin intermediul dealerilor Ford Pro din Europa și vor fi asamblate și finisate în unitatea dedicată din Marea Britanie, unde există un studio de proiectare și inginerie, instalație de vopsire semi-automată și o echipă dedicată de servicii pentru clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford ranger
ford transit custom
ms rt ford