VIDEO&FOTO Pas spre semnare pentru ultimul lot al Autostrăzii de Centură București Nord

VIDEO&FOTO Pas spre semnare pentru ultimul lot al Autostrăzii de Centură București Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2023

Ultimul din cele 7 loturi ale Autostrăzii de centură București Nord A0 (100,7 kilometri) este la un pas de a avea constructor desemnat, Comisia de evaluare a CNAIR reconfirmând astăzi, pentru contractul de proiectare și execuție a lucrărilor Lotului 1 din A0 Nord, același câștigător, respectiv o Asociere româno - italiană, Impresa Pizzarotti & C SpA Italia - Retter Projectmanagement 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea lucrărilor pentru proiectarea și construcția Lotului 1 (17,5 km) este de 815 milioane lei, fără TVA.

ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, iar durata contractului este de 34 de luni: 12 luni - proiectare și 22 luni- perioada de execuție a lucrărilor.

Traseul acestui Lot se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DJ 601A (Dragomirești Vale – Bâcu) și DN 1, în dreptul localității Corbeanca.

VIDEO&FOTO Pas spre semnare pentru ultimul lot al Autostrăzii de Centură București Nord

Dacă nu vor fi depuse noi contestații la actualul rezultat contractul va putea fi semnat în scurt timp.

În acest timp, șantierul lotului 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) avansează, compania UMB, controlată de familia Umbărescu, finalizând la acest moment o treime din proiect.

FOTO Trenuri dirijate cu prăjina: Ucrainenii au redeschis o cale ferată cu România, dar la noi trenul s-a blocat în cablurile de electricitate CITEȘTE ȘI FOTO Trenuri dirijate cu prăjina: Ucrainenii au redeschis o cale ferată cu România, dar la noi trenul s-a blocat în cablurile de electricitate

VIDEO Ionuț Ivașcă

Liderul USR Cătălin Drulă a reclamat luna trecută că, la patru ani de la lansare, licitația pentru lotul 1 de 17 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureștiului - Nord este încă neîncheiată. El îi solicită ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu să îi tragă la răspundere pe cei responsabili, să își asume eșecul și „să oprească această nebunie”.

„Licitația pentru lotul 1 de 17km din Autostrada de Centură a Bucureștiului - Nord este încă neîncheiată la PATRU ANI de la lansare. Azi Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat IARĂȘI evaluarea făcută de CNAIR. A ȘASEA OARĂ. De 6 ori (ultimele 4 respingeri fiind în mandatul dlui. Grindeanu) a respins CNAIR una din cele 2 oferte rămase în competiție și de fiecare dată acel constructor a câștigat în instanță pe motiv că descalificarea nu este legală.

VIDEO Cum arată acum autostrada care ar trebui să ne scape de aglomerația de pe A1 la intrarea în București CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum autostrada care ar trebui să ne scape de aglomerația de pe A1 la intrarea în București

Este incredibilă această bătaie de joc și cum nimeni nu răspunde pentru ea. Din două una - ori acel constructor trebuie pe drept descalificat și CNAIR este complet incompetent în a justifica această descalificare, ori este descalificat în continuu pe nedrept. În ambele cazuri vorbim de o neîndeplinire a obligațiilor de serviciu (și posibil, de corupție) cu consecințe grave asupra economiei românești”, a transmis Cătălin Drulă, arată news.ro.

Liderul USR a adăugat că, în 29 noiembrie, după a 6-a evaluare, Sorin Grindeanu ne anunța pe Facebook că e gata, avem constructor desemnat”, însă acum când a fost anulată evaluarea, tace.

VIDEO Cum va fi semnalizată limita de înălțime pentru Pasajul Unirii. Soluția anunțată acum de autorități pentru a nu mai fi accidente CITEȘTE ȘI VIDEO Cum va fi semnalizată limita de înălțime pentru Pasajul Unirii. Soluția anunțată acum de autorități pentru a nu mai fi accidente

„E prea mult totuși, 4 ani și 6 evaluări desființate repetat de instanțe (CNSC și Curtea de Apel București). Acest sector din Autostrada de Centură leagă, practic, A1 București-Pitești de DN1 București-Ploiești (de unde autostrada este deja în construcție până la A3 și aproape de DN2, adică A0 Nord lotul 2 semnat în mandatul meu) și este extrem de important pentru România și pentru Capitală. Îi cer ministrului Grindeanu să îi tragă la răspundere pe responsabili, să își asume acest eșec colosal și să oprească această nebunie. Cineva din CNAIR își bate joc de România și trebuie oprit!”, a completat Drulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
drula