VIDEO & FOTO Premieră mondială pentru noul Mercedes C Class, cu bord MBUX și motoare de maxim 2.0 litri

VIDEO & FOTO Premieră mondială pentru noul Mercedes C Class, cu bord MBUX și motoare de maxim 2.0 litri
scris 23 feb 2021

Mercedes-Benz a lansat noua generație a lui C-Class, modelul cel mai popular al mărcii de foartă multă vreme și care va mai râmâne, cu siguranță, pe aceași poziție.

Cu un design mai degrabă conservator, dar cu tehnologie de ultimă generație, noul C Class de la Mercedes-Benz a fost prezentat în premieră mondială și intră pe o piață tot mai competitivă, unde trebuie să se lupte nu doar cu rivalii tradiționali, dar și cu concurența din interior, unde EQC, de exemplu, atrage tot mai mulți clienți. Mercedes C-Class pleacă la drum cu un handicap, deoarece reprezentanții companiei spun că nu va avea o versiune complet electrică.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Constructorul german Mercedes-Benz spune despre noul C Class că va fi cel mai sofisticat din segment, acolo unde Audi A4 sau BMW Serie 3 sunt două modele puternice, iar noile tehnologii pe care Mercedes le-a anunțat vor trebui să facă diferența. Mai mult, ambiția celor de la Daimelr merge și mai departe, încercând să apropie modelul de clasă medie și mai mult de limuzina S Class, recent lansată și ea. „Literele C și S au poziții opuse în alfabet, dar în portofoliul nostru se apropie tot mai mult”, a declarat Ola Kallenius, CEO Daimler.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Cea mai mare asemnare între cele două modele este la interior și la nivelul tehnologiilor de sub capotă. Bordul, care include noul sistem MBUX, nu oferă displayul uriaș de pe S, ci doar un ecran tip Tesla, cu actualizări over-the-air.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

În privința motorizărilor, noutățile vin în primul rând din eliminarea motoarelor mari, cu consumuri la fel de mari, cu șase și opt cilindri. Este o mutare oarecum firească, în contextul noilor reglementări privind emisiile și laswă loc propusloarelor de 2.0 litri să acopere necesitățile clienților pretențioși. Toate motoarele clasice, turbo, cu benzină și diesel, sunt echipate cu tehnologia mild hybrid, cu starter – generator și baterie de 48 V, având puteri de la 170 la 258 CP (benzină) și 200 – 265 (diesel). Se remarcă dieselul mild hybrid, o premieră pentru acest tip de propulsie, care dispune și de un surplus de putere, 15 kW, prin intermediul sistemului EQ Boost.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

De asemenea, Mercedes oferă și un hibrid de tip PHEV, cu o autonomie record pentru acest tip de propulsie, 100 km, măsurată în regim WLTP. Propulsia electrică a acestuia este asigurată de o baterie de 25,4 kWh, ce poate fi încărcată în mers, de generator, sau la o priză casnică sau la o stație rapidă de 55 kW, curent continuu, în maxim 30 de minute.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Dimensiunile noii generații C Class au crescut discret, cu o lungime de 4,75 metri (plus 6,5 cm) și o lățime de 1,82 metri (plus un centimetru), în timp ce înălțimea a pierdut 9 mm. O creștere s-a produs și la ampatament, 2,86 metri, cu 25 mm în plus, care aduce un foarte discret confort suplimentare pasagerilor. Portbagajul a crescut chiar mai mult, cu 30 de litri, la 490 litri, cu banchetele ridicate, și 1510 litri, cu ele rabatate. Bancheta din spate se poate rabata 40/20/40, ceea ce permite încărcarea obiectelor lungi, de exemplu schiurile.

Printre tehnologiile oferite standard sau opțional se regăsesc direcția integrală, sistemul Distronic, de asistență la menținerea distanței față de mașina din față, direcția asistată activ, care menține banda până la viteze de 210 km/h, cu ajutorul inclusiv a unui sistem de camere 360 grade.

Mercedes-Benz C Class va fi disponibil pe primele piețe din Europa începând din luna martie.

VIDEO & FOTO Premieră mondială pentru noul Mercedes C Class, cu bord MBUX și motoare de maxim 2.0 litri

VIDEO & FOTO Premieră mondială pentru noul Mercedes C Class, cu bord MBUX și motoare de maxim 2.0 litri

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes c class
noul c class
c klasse
premiera c class
motoare c class