MINI anunță cifre record la vânzările de mașini electrice din România

MINI anunță cifre record la vânzările de mașini electrice din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 iul 2021

Marca MINI, care aparține grupului BMW, a reușit să atingă un prag de 15% mașini electrificate noi, din totalul vânzărilor sale la nivel global. În România, procentul este unul istoric: 30% din vânzările mărcii sunt modele electrificate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MINI a reușit să vândă peste 30.000 de unități ale modelului complet electric MINI Cooper SE, de la lansarea sa pe piață, iar în acest an, marca britanică a atins volume fără precedent. În total, MINI a vândut în întreaga lume 157.799 de automobile din ianuarie până în iunie 2021, depășind cu 32,6% rezultatul din aceeași perioadă a anului trecut.

Din acest total, vânzările globale totale de automobile MINI cu sisteme de propulsie electrificate (BEV și PHEV) s-au ridicat la 23.777 de unități în prima jumătate a anului 2021. MINI Cooper SE a înregistrat 13.454 de unități vândute în itneralul ianuarie – iunie 2021. MINI Cooper SE Countryman ALL4 a avut, la rândul său, vânzări în volum de 10.323 de unități în primele șase luni ale anului 2021.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"MINI a susținut întotdeauna soluțiile inteligente și eficiența și, prin urmare, se potrivește perfect și pentru mobilitatea electrică", spune Bernd Körber, directorul mărcii MINI. "Pur și simplu, plăcerea condusului urban și mobilitatea locală fără emisii se potrivesc ideal. Și clienții noștri simt acest lucru."

Pe piețele majore, procentele modelelor electrificate a atins cote maxime. În Germania, 6.324 de unități MINI Cooper SE și MINI Cooper SE Countryman ALL4 au fost vândute din ianuarie până în iunie 2021, cota din total fiind de aproape 30%. În Marea Britanie, automobilele electrificate au reprezentat 17,4% din totalul vânzărilor mărcii, în prima jumătate a anului 2021, adică 4.027 de unități.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

BMW confirmă că România este unul din liderii electrificării MINI la nivel global, cu unele din cele mai bune rezultate la nivel global și cea mai bună performanță din regiune: 1 din 4 automobile livrate în prima jumătate a acestui an este MINI Cooper SE, în timp ce aproape 1 din 3 modele sunt electrificate (electrice și plug-in hybrid). Dintr-un total de 144 modele MINI vândute la nivel național, 35 sunt modele electrice MINI Cooper SE și 10 sunt plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini
masini electrice
bmw group
motoare electrice
mini romania