VIDEO & FOTO Skoda a publicat primele detalii ale modelului electric Enyaq

VIDEO & FOTO Skoda a publicat primele detalii ale modelului electric Enyaq
scris 11 mai 2020

Skoda a prezentat primele informații detaliate și primele fotografii sub camuflaj cu viitorul model electric Enyaq iV, o mașină de clasă medie, după dimensiuni, cu o caroserie de tip crossover.

Skoda se pregătește de lansarea primului său automobil electric de nouă generație, dezvoltat pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Printre trăsăturile care se remarcă din descrierea acestui model se numără autonomia care poate ajunge până la 500 km, și designul spațios, specific unei mașini de familie, fiind vorba de un sport utility din clasa medie.

Skoda anunță viitorul Enyaq ca fiind primul automobil electric produs în afara Germaniei, pe platforma MEB a grupului VW. Mașina, al cărei design nu a fost dezvăluit în totalitate, va avea trei versiuni de putere, cu trei capacități diferite ale bateriei, și va fi produsă în Cehia, la Mlada Boleslav, principala uzină a mărcii.

VIDEO & FOTO Skoda a publicat primele detalii ale modelului electric Enyaq

Bernhard Maier, președintele Consiliului de Administrație Škoda, a declarat: ”ENYAQ iV marchează începutul unei noi ere pentru Škoda. ENYAQ iV ridică punctele forte specifice autoturismelor ŠKODA la un nou nivel. Este vorba de calități precum spațiul interior foarte generos, designul avangardist și funcționalitatea excelentă. Primul nostru model pur electric bazat pe platforma modulară electrică a Grupului Volkswagen va fi construit la unitatea noastră principală de producție din Mladá Boleslav, Republica Cehă. Adică tocmai la baza principală a mărcii, ceea ce reprezintă și un pas important pentru securizarea viitorului unității și asigurarea locurilor de muncă în zonă.”

Lungimea lui Enyaq este de 4,64 m, iar lățimea de 1,87 m, cu o înălțime de 1,61 m. Ampatamentul măsoară 2,76 m, iar capacitatea portbagajului se ridică la 585 l. Producătorul spune că înălțimea pragului portbagajului este una mică pentru un SUV, pentru a permite încărcarea facilă, inclusiv a obiectelor grele și voluminoase.

INFOGRAFIC Surpriză: Sandero a fost al doilea cel mai vândut din lume, anul trecut, în clasa lui CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Surpriză: Sandero a fost al doilea cel mai vândut din lume, anul trecut, în clasa lui

Odată cu premiera acestui model, care ar trebui să aibă loc în acest an, va marca și startul comenzilor, iar producția de serie va începe la finele anului 2020. Lansarea comercială, respectiv primele livrări, este planificată pentru începutul anului 2021.

VIDEO & FOTO Skoda a publicat primele detalii ale modelului electric Enyaq

Potrivit datelor oficiale, vor fi disponibile două sisteme de propulsie, trei dimensiuni diferite pentru baterie și cinci variante de putere. La versiunile de intrare în gamă, motorul montat în spate va acționa doar roțile din spate. Versiunile mai puternice vor avea și un al doilea motor electric, instalat în față, astfel că va fi disponibilă și o tracțiune integrală. Versiunea entry va fi numită Enyaq iV 50, cu motor de 109 kW și autonomie de 340 km. Apoi, verisunea 60 va avea autonomie 390 km, cu motor de 132 kW, iar versiunea 80, cu motor spate de 150 kW, va avea autonomia cea mai mare, de până la 500 km. Variantele 80X și vRS vor avea tracțiune integrală, cu motoare de 195 și 225 kW. Cele două vor avea autonomie de 460 km.

Modelul Enyaq se va putea încărca de la priza casnică, de la wallbox de 11 kW (6 - 8 ore) sau de la stații de încărcare rapidă de 125 kW, unde în 40 de minute va fi încărcată aproximativ 80% din baterie.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda enyaq
masini electrice
skoda electrica
foto skoda enyaq