VIDEO General Motors va lansa versiunea electrică a camionetei Chevrolet Silverado în 2023, în două etape

VIDEO General Motors va lansa versiunea electrică a camionetei Chevrolet Silverado în 2023, în două etape
scris 6 ian 2022

Strategia General Motors (GM) pe segmentul vehiculelor electrice, care include investiții de 35 de miliarde de dolari, se va confrunta cu cel mai mare test al său în 2023, când grupul american va lansa versiunea electrică a camionetei Chevrolet Silverado, cu un preț de șase cifre, la peste un an după lansările de mașini electrice ale rivalilor Ford Motor și Rivian Automotive, transmite Reuters.

Directorul general al GM, Mary Barra, a declarat miercuri, într-o intervenție online la conferința anuală de tehnologie CES, că versiunea electrică a Silverado va fi lansată în două etape în 2023, începând cu al doilea trimestru, cu o camionetă WT de 39.900 de dolari, care va fi livrată unui grup limitat de flote comerciale, scrie News.ro.

BMW a înregistrat vânzări record în 2021 CITEȘTE ȘI BMW a înregistrat vânzări record în 2021

În toamna anului 2023, GM intenționează să înceapă să livreze un model pentru consumatori, orientat spre aventură în aer liber, al cărui preț va porni de la 105.000 de dolari - mai mult decât un sedan electric Mercedes EQS.

Clienții persoane fizice vor vedea versiuni mai puțin costisitoare ale modelului electric Silverado începând din 2024, au declarat oficialii Chevrolet în briefing-uri organizate înainte de discursul lui Barra la CES.

GM s-a retras de la participarea fizică la CES din cauza răspândirii variantei Omicron a coronavirusului.

Debutul Silverado electric intensifică o bătălie pentru vânzări și loialitatea clienților într-un segment care include unele dintre cele mai profitabile vehicule pe care producătorii de automobile le vând din Detroit.

Pickup-ul electric R1T al startup-ului Rivian Automotive, prezentat pentru prima dată în 2018, și viziunea polarizantă a directorului executiv Tesla, Elon Musk, pentru un pick-up complet electric numit Cybertruck, i-au stimulat pe cei trei mari producători auto din Detroit  să accelereze dezvoltarea pickup-urilor electrice.

Data lansării Cybertruck rămâne incertă. Deocamdată, primul tur al cursei de pickupuri electrice este un concurs între Ford, GM și Rivian, care a început să livreze primul dintre modelele R1T de cel puțin 67.500 de dolari la sfârșitul anului trecut.

Silverado electric, construit pe aceeași arhitectură ca și GMC Hummer EV, va intra în cursă atât pentru cumpărătorii de flote, cât și pentru consumatori, cu cel puțin an în urma modelului electric Ford F-150 Lightning. Acest decalaj reflectă decizii strategice contrastante ale companiilor concurente.

Barra și președintele GM Mark Reuss pariază că GM va câștiga pe termen lung, dezvoltând mai întâi arhitecturi dedicate vehiculelor electrice și un lanț de producție de baterii și motoare integrate vertical, apoi lansând modele de vehicule electrice în volum mare la mijlocul și sfârșitul acestui deceniu.

Până atunci, directorii GM se așteaptă că costurile tehnologiei bateriilor Ultium vor fi mai mici decât ale rivalilor lor, conferindu-le un avantaj decisiv.

Ford a luat o altă cale. F-150 Lightning, vrhiculul care urmează să fie livrat începând cu această primăvară, este o versiune modificată a actualului F-150 pe benzină, care face parte din cea mai bine vândută linie de vehicule din Statele Unite.

Abordarea Ford a fost mai rapidă, iar directorul general al Ford, Jim Farley, a declarat luna trecută că compania trebuie să limiteze la 200.000 numărul de rezervări pe care le va accepta de la consumatori pentru camionetă.

Farley face eforturi agresive pentru a construi cât mai multe Lightning-uri înainte ca vehiculul Silverado al GM și alte vehicule concurente să ajungă pe piață.

Marți, Ford a declarat că intenționează să dubleze capacitatea de a construi Lightnings la complexul său Rouge din Dearborn, Michigan, la 150.000 de vehicule pe an.

Ford a declarat în septembrie anul trecut că va crește capacitatea de producție a Lightning la 80.000 de unități, de la 40.000 de vehicule.

Ford va începe, de asemenea, să lucreze cu partenerul său în domeniul de bateriilor, SK Innovation, la o rețea de fabrici de asamblare și fabricare de baterii de vehicule în Tennessee și Kentucky, în valoare de de 11,4 miliarde de dolari.

Ford și GM vizează drept clienți flotele comerciale, cu pick-up-uri electrice la prețuri sub 40.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
chevrolet silverado