VIDEO Grindeanu anunță cea mai mare investiție a Aeroportului Timișoara

VIDEO Grindeanu anunță cea mai mare investiție a Aeroportului Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că au demarat lucrările la cea mai importantă investiție la Aeroportul Timișoara, din istorie, de aproximativ 22 de milioane de euro, prin care, în termen de un an, va fi construit Terminalul de Plecări Externe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta a afirmat că își dorește ca respectivul terminal să fie unul de plecări în Schengen, scrie Agerpres.

FOTO CFR a semnat primul contract de modernizare a infrastructurii feroviare din PNRR CITEȘTE ȘI FOTO CFR a semnat primul contract de modernizare a infrastructurii feroviare din PNRR

"Au demarat lucrările la ceea ce înseamnă cea mai importantă investiție din istorie, la Aeroportul Timișoara. Este parte din sumele alocate în acest an de Ministerul Transporturilor către Aeroportul Internațional Timișoara și vorbim despre Terminalul nou de plecări. Îmi doresc ca cei care construiesc să se înscrie în termene, astfel încât la finalul anului viitor să avem recepția acestei lucrări. Îmi doresc ca acest Terminal de plecări sa fie unul pentru plecări în Schengen, iar noi, românii, să nu mai avem nevoie de vamă", a afirmat Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată din trei surse, respectiv din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 metri pătrați, șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in și șase porți de scanare automată a documentelor.

Ministrul Transporturilor a menționat că își dorește ca noua investiție să ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul să respecte termenele fixate.

Noua construcție va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din 29 iulie 2021 și a presupus o investiție de 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport timisoara
sorin grindeanu