VIDEO Imagini spectaculoase cu podul peste Dunăre de la Brăila. Cursă contracronometru ca podul să nu rămână doar „un muzeu” la final de an

VIDEO Imagini spectaculoase cu podul peste Dunăre de la Brăila. Cursă contracronometru ca podul să nu rămână doar „un muzeu” la final de an
scris 20 aug 2022

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a căpătat forma finală, iar segmentele de tablier ridicate au fost aproape complet sudate între ele. Muncitorii lucrează de zor la finalizarea podului, care e preconizată la final de an, însă riscul ca acesta să nu poată fi folosit la deschidere și să rămână „muzeu” încă există.

Imagini noi realizate din dronă arată din mai multe unghiuri Podul de la Brăila care acum e ajuns aproape la forma finală, după ce în urmă cu o lună și ultimele segmente de tablier au fost ridicate, scrie Hotnews.ro.

TAROM a lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore CITEȘTE ȘI TAROM a lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore

Acum constructorul lucrează, printre altele, la sudarea ultimelor elemente, iar cablurile principale sunt învelite. Vor urma în curând lucrările de hidroizolație, de asfaltare și de finisaje, iar apoi cablurile vor fi tensionate și vor avea loc testele finale.

Potrivit inginerul Viorel Eșanu, probele de siguranță vor începe imediat ce podul va fi finalizat, respectiv după ce va fi instalat parapetul, realizat marcajul și montate sistemele de siguranță și de iluminat.

Podul de la Brăila - „muzeu” în aer liber dacă nu vor fi gata și drumurile de acces

În paralel cu lucrurile la pod, Asocierea italo-niponă Astaldi - IHI Infrastructure System lucrează din zor și la drumurile de acces fără de care nu se va putea deschide circulația, chiar dacă ar fi gata Podul propriu-zis la finalul anului.

Drumurile de acces, inclusiv un pasaj peste calea ferată, sunt în prezent în lucru, cu un grafic strâns și cu șanse moderate de a fi deschise în luna decembrie, chiar și parțial - până în DJ221B/Calea Galați pe malul brăilean și până în DN22 lângă Smârdan pe malul tulcean.

Deși se știa demult de această problemă și de decalajul creat, abia din primăvara lui 2021 au fost emise autorizațiile de construcție și pentru drumurile de legătură, când lucrările la Pod erau deja de ceva timp demarate.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod dunare
braila