VIDEO Încă un tronson de autostradă este aproape gata și așteaptă să fie deschis traficului

VIDEO Încă un tronson de autostradă este aproape gata și așteaptă să fie deschis traficului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Circa 9 km de șosea rapidă, din care 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum cu patru benzi și separator de sens sunt gata pentru deschiderea traficului, iar inaugurarea oficială ar urma să vină săptămâna viitoare. „Ciotul” din Autostrada Transilvania a fost construit în aproape 16 luni și va fi deschis înaintea termenului contractual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrările la Tronsonul A3 Ungheni - Târgu Mureș au început în iulie 2020 și au fost realizate de către constructorul Strabag, un contract doar pentru execuție (proiectarea era deja realizată) cu termen oficial de 18 luni, scrie Hotnews.ro.

Austria - decizie istorică: renunță la extinderea rețelei de autostrăzi CITEȘTE ȘI Austria - decizie istorică: renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

În prezent lucrările sunt aproape complet finalizate, iar constructorul se concentrează pe finalizarea ultimelor detalii, deschiderea traficului urmând a avea loc în jurul datei de 6 decembrie.

„Din cauza lungimii mici, ciotul nu rezolvă decât probleme de trafic locale, însă el este foarte important din alt punct de vedere: a fost construit practic într-un an și jumătate”, nota recent Asociația Pro Infrastructură.

„Trăim în țara unde autostrăzile se execută în 7 ani (A10 Sebeș-Turda 1 și 2), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (A3 Chiribiș-Biharia), ori reziliate abuziv (A1 Lugoj-Deva 2 unde fostul ministru Cuc și fostul director CNAIR Ștefan Ioniță sunt direct responsabili pentru despăgubirea de 236 milioane de lei plătită de români). Așadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ, primul constructor după era Bechtel renunțând după ce CNAIR a întârziat nepermis rezolvarea birocrației”, mai notează Asociația.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada transilvania