VIDEO Joint venture-ul Hyvia, specializat pe mobilitatea cu hidrogen, își va vinde produsele în întreaga Europă

VIDEO Joint venture-ul Hyvia, specializat pe mobilitatea cu hidrogen, își va vinde produsele în întreaga Europă
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2021

Hyvia, un joint venture între Renault și Plug Power specializat pe mobilitatea cu hidrogen, a anunțat marți că își va vinde produsele pe întreg teritoriul Europei, iar de la finele acestui an va începe să asambleze celule de combustibil pe hidrogen și stații de realimentare cu hidrogen la uzina de la Flins, nordul Franței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hyvia a mai informat că de la finele acestui an va începe să ofere o gamă de trei modele de utilitare Master propulsate cu celule de combustibil pe hidrogen, scrie Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"Hyvia oferă soluții la cheie de mobilitate care combină producția, stocarea și distribuția de hidrogen verde cu o gamă largă de vehicule comerciale pe hidrogen. Aceste soluții vor îndeplini nevoile companiilor, flotelor și comunităților locale și vor impulsiona tranziția energetică", a declarat președintele Hyvia, David Holderbach.

Constructorii din întreaga lume, cum este și Renault, proprietarul Dacia, se concentrează pe extinderea ofertei de vehicule electrice și pe hidrogen, în cadrul planurilor industriei de a deveni mai prietenoasă cu mediul.

Luna trecută, Renault a dezvăluit o țintă mai ambițioasă în domeniul vehiculelor electrice, mizând pe noi versiuni accesibile ale modelelor sale emblematice, precum Renault 5 și Renault 4, pentru a recupera decalajul care îl separă de rivalul Volkswagen pe acest segment în creștere rapidă.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Vehiculele pe hidrogen sunt un tip de vehicule electrice, chiar dacă se bazează pe o celulă de combustibil care transformă hidrogenul în electricitate la bordul vehiculului.

Hidrogenul a ajuns în lumina reflectoarelor în Europa, unde miniștrii Mediului vor să reducă emisiile de CO2 ale camioanelor cu o treime până în 2030, comparativ cu nivelul din 2019, amenințând cu interzicerea vehiculelor diesel și taxe mai mari, dar promițând o reducere cu până la 75% a taxelor de drum pentru vehiculele ecologice.

Chiar dacă sunt mai scumpe decât vehiculele electrice pe bază de baterii, vehiculele care utilizează celule de combustibil pe hidrogen ar putea profita de pe urma dorinței Europei de a pune la punct o industrie de talie mondială în jurul tehnologiei mobilității cu hidrogen, mai scrie Reuters

viewscnt
Afla mai multe despre
hyvia
hidrogen