VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România

VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Lucrările la șantierul feroviar de reabilitare a liniei de cale ferată Brașov - Sighișoara, subsecțiunile:Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, unde constructoreste Asocierea RailWorks, cu lider Alstom Transport, au depășit 22% ca grad de execuție, conform autorităților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Luna trecută a fost anunțat și că compania greacă Aktor, membră a grupului Intrakat, implicată în viitoarea magistrală feroviară Brașov-Sighișoara, a pornit cele mai dificile lucrări de pe traseul acesteia, respectiv forajul tunelurilor pe tronsonul Apața – Cața, de peste 24 kilometri, cu ajutorul a patru TBM-uri (utilaje de forare a tunelurilor).

Prima „cârtiță” ((utilaj de foraj tuneluri TBM) adusă de compania Aktor poartă numele Eleni. 

FOTO Siemens trimite locomotive în România CITEȘTE ȘI FOTO Siemens trimite locomotive în România

VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România

Primul tunel ar trebui terminat în octombrie 2025 și la scurt timp ar trebui să fie gata și al doilea. În vară ar trebui să înceapă lucrările și la tunelele 3 și 4 (Homorod), a spus Ionuț Săvoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România

Tunelul Ormeniș va fi alcătuit din două galerii de cale simplă, cu lungimea de circa 6,8 km fiecare.

FOTO După troleibuze Solaris. Nicușor Dan scoate pe străzi noi autobuze electrice. Pe ce traseu vor circula CITEȘTE ȘI FOTO După troleibuze Solaris. Nicușor Dan scoate pe străzi noi autobuze electrice. Pe ce traseu vor circula

Tunelul Homorod va fi alcătuit din două galerii de cale simplă, cu lungimea de circa 5 km fiecare.

VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România

Stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare pe tronsoanele Brașov - Apața și Cața - Sighișoara este de 24,5%, iar pe tronsonul Apața - Cața este de 20,3%.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Recent, CFR Infrastructură a postat imagini noi de pe subsecțiunile 1 și 3 din linia de cale ferată Brașov – Sighișoara.

Lucrările au ca termen de finalizare aprilie 2024, conform unui calendar anunțat anterior.

SURPRIZĂ FOTO KFC intră în benzinăriile Rompetrol CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO KFC intră în benzinăriile Rompetrol

Contractul pentru reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, componentă a Coridorului Rin Dunăre, pentru circulație la viteze maxime de 160 Km/h; Secțiunea: Brașov – Sighișoara. Subsecțiunile: 1.Brașov – Apața și 3.Cața – Sighișoara a fost semnat cu asocierea RailWorks – Alstom Transport – Aktor Technical Societe Anonyme – Arcada Company – Euro Construct Trading 98 S.R.L.

Valoarea contractului este de trei miliarde de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cale ferata
brasov