VIDEO Podul de la Brăila: Pregătiri pentru ridicarea primului tablier. Cum arată acum

VIDEO Podul de la Brăila: Pregătiri pentru ridicarea primului tablier. Cum arată acum
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Primele elemente ale tablierului podului peste Dunăre de la Brăila urmează a fi ridicate, iar constructorii fac acum ultimele pregătiri. Odată demarată operațiunea de ridicare a tablierului, podul va intra în linie dreaptă pentru finalizarea în acest an, însă va rămâne cursa contra-cronometru de a finaliza măcar o parte din noile drumuri de acces fără de podul finalizat ar rămâne pentru un timp doar un „muzeu” în aer liber.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Noi imagini filmate din dronă arată cum constructorii se pregătesc de ridicarea primelor elemente ale tablierului și au lansat deja primii tiranți de care se va fixa tablierul, arată Hotnews.ro.

România, în față cu un nou producător auto - Vrea să preia întregul parc industrial Tetarom V din Cluj CITEȘTE ȘI România, în față cu un nou producător auto - Vrea să preia întregul parc industrial Tetarom V din Cluj

Asocierea italo-niponă Astaldi - IHI Infrastructure System care lucrează la Podul de la Brăila a terminat de întins cablurile masive la începutul anului, iar de cele două cabluri cu diametru de 60 de centimetri, ancorate în blocuri de ancoraj pe fiecare mal, urmează să se prindă tablierul metalic al podului cu ajutorul unor tiranți.

În total vor fi 86 de segmente de tablier metalic ce vor fi montate la Pod și care vor forma structura suprafeței de rulare.

Segmentele de tablier metalic au fost realizate la șantierul naval VARD Brăila.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
dunare