VIDEO Prima TV: Premieră inginerească în România

VIDEO Prima TV: Premieră inginerească în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2021

Construcția Golden Gate-ului României, podul peste Dunăre de la Brăila, începe să prindă contur. S-a ajuns la jumătatea lucrării. Recent au fost montate cablurile care vor susține partea principală a podului. Vorbim de cea mai mare investiție de infrastructură realizată în România în ultimii 30 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Podul suspendat peste Dunare, ce va lega zona Braila Galați de Tulcea și care face legătura între Moldova, Muntenia și Dobrogea, este un proiect uriaș. Costurile sunt pe măsură. Jumătate de miliard de euro. Acum, firele metalice care vor susține întreaga construcție au început să fie trase de o parte și de alta a fluviului. Abia apoi va fi montată și pasarela, arată Prima TV.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Firele din oțel folosite vin tocmai din Japonia. Sunt proiectate să reziste 150 de ani. Cântăresc 7.000 de tone, iar lungimea lor totală este de 81.000 de kilometri.

La pod, lucrările sunt în grafic. Nu însă și la drumurile de legătură. Abia de curând au fost încheiate exproprierile în zonă.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

În total, proiectul presupune construcția unui tronson de 23 de kilometri. Lungimea efectivă a podului va fi de aproximativ 2 kilometri. În rest sunt căi de acces, viaducte și un nou drum între Brăila și localitatea tulceană Jijila. Lățimea totală a podului va fi de 31 metri și va avea 4 benzi auto și 2 pietonale. Oficial, lucrările se vor încheia în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
japonia