VIDEO Primele tramvaie noi, din ultimii 40 de ani, au intrat în circulație pe străzile orașului Galați

VIDEO Primele tramvaie noi, din ultimii 40 de ani, au intrat în circulație pe străzile orașului Galați
scris 1 nov 2021

Primele patru tramvaie, din seria celor opt achiziționate cu fonduri europene de către Primăria Galați, au intrat în circulație pe străzile din oraș. Sunt tramvaie noi, cu dotări moderne și un consum de energie scăzut.

„Pentru prima dată în ultimii 40 de ani gălățenii circulă cu tramvaie noi. Deocamdată vorbim de patru tramvaie din lotul celor opt cumpărate cu fonduri europene. Sunt tramvaie noi, cu toate dotările moderne, astfel încât gălățenii să se bucure de cele mai bune condiții de călătorie, de un transport civilizat și prietenos mediul, după ce am reușit anul acesta să punem în circulație și primele autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, scrie Adevarul.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Cele opt tramvaie moderne sunt produse de către societatea ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI,  după ce municipalitatea a obținut fonduri europene în acest scop, iar valoarea contractului de achiziție este de 44.680.000 de lei.  Până acum au ajuns la Galați cinci tramvaie din lotul celor opt, restul urmând să sosească până la sfârșitul acestui an.

Noile tramvaie, model ”Autentic”, au fiecare, o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, mijloacele de transport sunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor. Lungimea tramvaielor este de 19 de metri, iar lățimea de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an. Primăria municipiului Galați a mai depus, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, o cerere de finanțare europeană pentru achiziția a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei, iar procedura de licitație este în derulare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
galati
tramvaie