VIDEO Primul zbor comercial al rachetei Falcon Heavy, dezvoltată de SpaceX, realizat cu succes

VIDEO Primul zbor comercial al rachetei Falcon Heavy, dezvoltată de SpaceX, realizat cu succes
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

Compania spațială americană SpaceX a realizat joi prima lansare comercială a rachetei sale Falcon Heavy, care face parte din clasa lansatoarelor grele, plasând pe orbită un satelit aparținând unui operator saudit și recuperând pentru prima dată cele trei propulsoare revenite pe Terra, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Falcon Heavy se află în drum spre 'spațiu''', a spus, la puțin timp de la decolare, un reprezentant Space X care a comentat transmisiunea în direct pe internet. ''Traiectoria pare să fie cea bună'', scrie Agerpres.

Numărul pasagerilor afectați de întârzieri ale curselor aeriene s-a dublat în ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI Numărul pasagerilor afectați de întârzieri ale curselor aeriene s-a dublat în ultimii 5 ani

Racheta Falcon Heavy, care s-a desprins de la baza de lansare Cap Canaveral (Florida), la ora locală 18:36 (22:36 GMT), a plasat, așa cum era prevăzut, satelitul Arabsat-6A, care cântărește șase tone, pe o orbită geostaționară, la 36.000 kilometri de Terra. Această operațiune a fost realizată la circa 34 de minute după decolare.

viewscnt
Afla mai multe despre
falcon heavy