VIDEO PROFIT NEWS TV - CEO Aktor: Proiecte de 1,3 miliarde euro în România, cu țintă de dublare. Ne concentrăm doar pe România, vom investi pe cât de mult posibil. După Grecia, este țara cea mai primitoare și mai prietenoasă

VIDEO PROFIT NEWS TV - CEO Aktor: Proiecte de 1,3 miliarde euro în România, cu țintă de dublare. Ne concentrăm doar pe România, vom investi pe cât de mult posibil. După Grecia, este țara cea mai primitoare și mai prietenoasă
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 23 apr 2024

Compania de construcții de infrastructură Aktor, parte a grupului grec Intrakat, are în România proiecte care însumează 1,3 miliarde de euro, iar CEO-ul companiei speră la o dublare a valorii acestor proiecte, în următorii ani, astfel încât Aktor România să se plaseze la același nivel cu Aktor Grecia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Ne focusăm în mod special pe piața din România. În trecut, Aktor a avut activități în 52 de țări, dar am încetat operațiunile de pretutindeni, mai puțin Grecia și România.

Ne concentrăm doar pe piața din România, pe care o vom dezvolta și în care vom investi pe cât de mult posibil în viitor. După Grecia, este țara cea mai primitoare, cea mai prietenoasă și cu cea mai evidentă creștere economică pe care o vedem în Europa”, afirmă la PROFIT NEWS TV Directorul Executiv al Aktor, Alexandros Exarchou, Vicepreședinte & CEO Intrakat.

El anunță cu această ocazie că Lotul 3 sud al Autostrăzii Bucureștiului, cuprins între Autostrada A1 (București – Pitești) și DN6 (București – Bragadiru), în construcția căruia este implicată compania, va fi finalizat în august sau septembrie, muncitorii lucrând acum în trei schimburi pe zi.

“Ne străduim să terminăm mai devreme, este o promisiune pe care am făcut-o Guvernului. (…) Dacă va fi nevoie să sporim resursele pentru a atinge această țintă, o vom face”, spune directorul.

Aktor este implicată în România și în construcția subtronsonului 2 al liniei de cale ferată Apața-Cața, un proiect tehnic dificil, unul dintre puținele din Europa în care vor fi utilizate în paralel 4 mașini de săpat tuneluri.

Intrakat și Aktor au în prezent, la nivel global, proiecte în valoare de 5,5 miliarde de euro și o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro.

Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, lider în Grecia în sectoarele de construcții, infrastructură, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu și tehnologii digitale, cu o prezență semnificativă în Europa de Sud-Est, listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada bucureștiului aktor