VIDEO Tesla a primit circa 150.000 de comenzi pentru camioneta Cybertruck, căreia i-au crăpat geamurile la prezentare

VIDEO Tesla a primit circa 150.000 de comenzi pentru camioneta Cybertruck, căreia i-au crăpat geamurile la prezentare
scris 24 nov 2019

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat sâmbătă că producătorul auto a primit circa 150.000 de comenzi pentru camioneta electrică Cybertruck, care a fost prezentată joi seara. Lansarea camionetei pickup Cybertruck a fost afectată când geamurile armate s-au spart în timpul mult-așteptatei prezentări.

“Până acum am primit 146.000 de comenzi pentru vehicule Cybertruck, 42% optând pentru motor dual, 41% pentru trei motoare și 17% pentru un singur motor”, a scris Musk pe Twitter, potrivit News.ro. El a relatat separat că aceste comenzi au fost primite fără publicitate sau stimultente financiare.

Aspectul general al vehiculului electric a provocat îngrijorare însă, vineri, pe Wall Street. La lansare, Musk a scos în evidență designul, puterea și durabilitatea camionetei, dar a fost luat prin surprindere atunci când geramurile s-au spart în timpul testării.

Incidentul a umbrit lansarea, care a fost transmisă în direct din Los Angeles și care a făcut ca hashtag-ul #cybertruck să fie în trend pe Twitter.

Statul câștigă procesul cu Salini Impregilo SpA pentru proiectarea și execuția unui lot al Autostrăzii Orăștie-Sibiu CITEȘTE ȘI Statul câștigă procesul cu Salini Impregilo SpA pentru proiectarea și execuția unui lot al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Tesla a prezentat joi primul său vehicul pickup electric, Cybertruck, care arată ca un vehicul blindat futurist, cu o culoare gri asemănătoare cu cea a armelor, compania din California luând ca țintă directă sursa de profitabilitate a producătorilor auto din Detroit.

La evenimentul de lansare organizat la Los Angeles, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat că Cybertruck va avea un preț de pornire de 39.900 de dolari, iar producția ar urma să înceapă spre sfârșitul anului 2021.

Alte versiuni vor avea prețuri de 49.900 de dolari și de 69.900 de dolari, cea mai scumpă versiune urmând să aibă o autonomie de peste 500 de mile (805 kilometri).

”Avem nevoie de energie sustenabilă. Dacă nu avem o camionetă pickup nu putem rezolva acest lucru. Cele mai bine vândute vehicule din America sunt camionete pickup. Pentru a rezolva problema energiei durabile, trebuie să avem o capionetă pickup”, a spus Musk.

Camioneta, despre care Musk afirmă că ”nu se va zgâria și nu se va îndoi”, va avea geamuri din sticlă armată. Dar sticla s-a crăpat ca o pânză de păianjen când a fost lovită cu o bilă de metal în timpul demonstrației. Musk a părut surprins, dar a spus că sticla nu s-a spart complet.

Reacțiile de pe Twitter au variat între dragoste și ură pentru vehiculul cu unghiuri ascuțite.

”Tocmai am urmărit lansarea de către Tesla a Cybertruck și sincer? Simt că viața mea este completă”, a scris @aidan_tenud, în timp ce@nateallensnyde a scris ”Este plăcut să vezi că Elon Musk a făcut o mașină din carton pe care a desenat-o la grădiniță”.

Musk a scris anterior pe Twitter că designul a fost influențat parțial de mașina sport Lotus Esprit, folosită ca submarin în filmul anilor ‘70 “The Spy Who Loved Me”.

Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo CITEȘTE ȘI Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo

Camioneta reprezintă prima incursiune a Tesla, al cărei autoturism Model 3 este cel mai bine vândut automobil integral electric din lume, pe piața camionetelor pickup, o piață dominată de modelul F-150 al Ford Motor, alături de modele ale General Motors și Fiat Chrysler Automobiles.

Noul pickup apropie Tesla mai mult de vehiculele pickup și SUV-uri. Producătorul auto a vândut pînă acum mai mult sedanuri Model S și Model 3, dar compania oferă și SUV-ul Model X, iar anul viitor va începe comercializarea SUV-ului compacy Model Y.

Ford și General Motors vor concura Tesla într-o manieră mai directă, cu oferte noi, cum este SUV-ul electric Mustang Mach E, precum și cu pickp-uri electrice.

SUV-urile și pickup-urile electrice ar putea ajuta Ford și GM să realizeze vânzări semnificative de vehicule electrice, de care au nevoie pentru a respecta standardele mai stricte pentru emisii din California și alte state.

Administrația Trump vrea ca standardele respective să fie retrase, dar camionetele electrice vor fi necesare dacă statul California va avea câștig de cauză în conflictul cu adminsitrația Trump.

Cererea pentru camionetele pickup integral electrice nu va fi uriașă, în viitorul apropiat.

FOTO BMW a publicat primele detalii și imagini cu viitorul model electric I4, camuflat, alături de iX3 CITEȘTE ȘI FOTO BMW a publicat primele detalii și imagini cu viitorul model electric I4, camuflat, alături de iX3

Firma de analiză a pieței IHS Markit estimează că segmentul de piață al camionetelor electrice, pentru modelele complete și de dimensiuni medii, va ajunge la vânzări de circa 75.000 de unități în 2026, comparativ cu volumul total de 3 milioane de camionete ușoare. Camioneta Tesla nu a fost inclusă în această estimare.

Ford intenționează să vândă un vehicul electric serie F de la sfârșitul anului 2021, au declarat surse apropiate acestor planuri. Totodată, anul viitor va oferi vehiculul Mach E, în cadrul planului său de a investi 11,5 miliarde de dolari până în 2022 pentru a-și electrifica vehiculele.

În aprilie, Ford a investit 500 de milioane de dolari în compania startup Rivian, care intenționează să construiască propriul model pickup electric, din toamna lui 2020.

GM intenționează să construiască o familie de camionete pickup electrice și de SUV-uri, iar primul model pickup urmează să intre la vânzare în toamna anului 2021. Grupul urmează să investească 8 miliarde de dolari până în 2023, pentru dezvoltarea de vehicule electrice și autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
cybertruck