VIDEO Umbrărescu a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România

VIDEO Umbrărescu a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

UMB a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România, de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași, anunță autoritățile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lucrările sunt parte a proiectului Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani (Lot 3, Mircești – Pașcani).

FOTO CFR lansează „Trenul Unirii CITEȘTE ȘI FOTO CFR lansează „Trenul Unirii

Constructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje și 50 de autobasculante.

Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
Lungime Lot 3: 28,094 km;
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Valoare contract: LOT 3: 1.765.928.288,22 lei fără TVA;
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile - PNRR

În noiembrie, Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanțare aferentă Mecanismului de Redresare și Reziliență B – și a semnării acestuia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanțelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7.

Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană

„Un prim contract de finanțare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România și BEI în data de 14 iunie 2023 și este destinat sprijinirii realizării unor secțiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploiești – Pașcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcția unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulație, între Ploiești și Pașcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secțiuni: Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca europeană de investiții
autostrada a7