VIDEO Un Boeing 757 și-a pierdut roata din față în timp ce se pregătea de decolare. „S-a desprins și s-a rostogolit de pe deal"

VIDEO Un Boeing 757 și-a pierdut roata din față în timp ce se pregătea de decolare. „S-a desprins și s-a rostogolit de pe deal"
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Roata din față a unui avion de pasageri Boeing 757 operat de Delta Air Lines s-a desprins și s-a rostogolit în timp ce avionul se pregătea pentru decolare în weekend de pe aeroportul internațional din Atlanta, potrivit Administrației Federale a Aviației (FAA), informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Incidentul a survenit pe fondul unei examinări sporite a producătorului de aeronave de către autoritățile federale de reglementare, după ce un avion Boeing 737 MAX 9 a pierdut o bucată din fuzelaj în timp ce se afla în aer. Aeronava veche de 8 săptămâni era operată de Alaska Airlines, arată Hotnews.

FOTO CFR a lansat „Trenul Unirii CITEȘTE ȘI FOTO CFR a lansat „Trenul Unirii

Nimeni nu a fost rănit grav, dar FAA a consemnat la sol 171 de MAX 9 după incidentul din 5 ianuarie.

De atunci, agenția a recomandat companiilor aeriene care operează avioane Boeing 737-900ER să inspecteze ușile de pe aceste avioane pentru a se asigura că sunt fixate corespunzător, după ce unii transportatori au raportat elemente de feronerie slăbite în timpul inspecțiilor avioanelor MAX 9 la sol.

Potrivit unei notificări preliminare a FAA, depusă luni, care documentează desprinderea trenului de aterizare din față al avionului 757, niciunul dintre cei 184 de pasageri sau șase membri ai echipajului aflați la bord nu a fost rănit în incident, care a avut loc pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson.

În raport se precizează că aeronava se alinia și aștepta să decoleze când „roata din față s-a desprins și s-a rostogolit de pe deal".

VIDEO Adrian Dragomir, dezvăluiri în premieră - de la arest la antreprenor de succes: Am pierdut mulți bani la poker, am dormit pe cartoane, în parc, la Praga, mi-am luat multă bătaie de la poliție noaptea! CITEȘTE ȘI VIDEO Adrian Dragomir, dezvăluiri în premieră - de la arest la antreprenor de succes: Am pierdut mulți bani la poker, am dormit pe cartoane, în parc, la Praga, mi-am luat multă bătaie de la poliție noaptea!

Avionul era programat pentru un zbor spre Bogota, Columbia, când s-a produs accidentul, iar un purtător de cuvânt al companiei Delta a declarat că pasagerii au fost îmbarcați într-o altă aeronavă, potrivit New York Times, care a dezvăluit povestea marți seară.

Ziarul a precizat că Boeing a refuzat să comenteze și a direcționat întrebările către compania aeriană. FAA a declarat pentru ziar că își continuă investigația asupra incidentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
delta airlines
avion