Viitoarea companie formată din fuziunea FCA și PSA are deja un nume

Viitoarea companie formată din fuziunea FCA și PSA are deja un nume
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iul 2020

PSA și Fiat Chrysler au anunțat cum se va numi noua companie care va fi formată prin fuziunea celor două companii actuale. Numele comunicat este STELLANTIS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numele noului grup auto format din fuziunea 50-50 dintre Peugeot SA și FIAt Automobile NV a fost ales plecând de la cuvântul „stello”, care în latină înseamnă „stea”. Explicația transmisă precizează că „se inspiră de la noua și promițătoarea aliniere de mărci auo legendare și de culturi antreprenoriale puternice ca, odată unite, crează unul din noii lideri ai viitoarei ere a mobilității”.

Numele STELLANTIS „va combina talia unei întreprinderi cu adevărat modniale cu o amploare excepțională” se mai arată în descrierea acestei denumiri.

Cele două companii spun că procesul de găsire a numelui a început la scurt timp după anunțul acordului de fuziune, fiind realizat de grupul Publicis, împreună cu top managementul celor două companii.

Viitoarea companie formată din fuziunea FCA și PSA are deja un nume

VIDEO&FOTO Nissan și-a prezentat al doilea model electric, SUV-ul Ariya, care va sosi în Europa abia în 2021 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nissan și-a prezentat al doilea model electric, SUV-ul Ariya, care va sosi în Europa abia în 2021

Numele STELLANTIS va fi utilizat xlcusiv la nivelul grupului, ca marcă corporate. Următoarea etapă este cea de creare a unui logo, care va completa identitatea de marcă a companiei. Se mai precizează că numele și logourile mărcilor existente în grup vor rămâne neschimbate.

PSA și FCA mai precizează că finalizarea proiectului de fuziune ar trebui să aibă loc în primul trimestru din 2021, sub rezerva îndepliniri condițiilor de închidere uzuale, între care aprobările date de acționarii celor două companii în adunările generale extraordinare respective și spectarea exigențelor impuse de organismele de reglementare de autoritățile de concurență.

În acest moment, singura autoritate importantă care a rămas să aprobe fuziunea este Comisia Europeană, care are ca termen final luna octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa fiat chrysler
fuziune psa fca
carlos tavares
peugeot fiat