Volkswagen a amânat decizia privind țara din Europa de Est în care va construi a patra uzină de baterii

Volkswagen a amânat decizia privind țara din Europa de Est în care va construi a patra uzină de baterii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 dec 2022

Planurile Volkswagen privind construirea unei rețele de uzine de baterii pentru vehiculele electrice cuprind o astfel de facilitate în Europa Centrală, însă constructorul german a amânat din nou decizia, odată cu instalarea în funcție a unei noi conduceri. Începând din acest an, VW a înființat Power Co, divizia de baterii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Volkswagen evaluează în continuare posibilele locuri în care ar putea construi cea de-a patra uzină de baterii din Europa, una care este prevăzută în Europa Cetrală și de Est, după cum au declarat reprezentanții companiei pentru agenția de știri cehă CTK. Cehia este țara cu cele mai îndreptățite speranțe pentru viitoarea uzină, dat fiind faptul că aici este sediul Skoda, însă pe lista VW au mai fost vehiculate în ultimul an și alte state, între care Ungaria, Polonia sau Slovacia.

Cei de la Skoda anunțaseră anterior că se așteaptă la o decizie până la finalul acestui an.

Uzina de tip gigafactory pe care VW o pregătește în această regiune a Europei ar trebui să înceapă să producă în 2027 și să deservească unitățile de producție din mai multe țări. Celelalte uzine de baterii ale grupului german vor fi construite în Germania, Suedia și Spania.

Dacia înregistrează o nouă creștere a vânzărilor în Germania CITEȘTE ȘI Dacia înregistrează o nouă creștere a vânzărilor în Germania

VW Group are un plan bine stabilit de electrificare, pentru fiecare marcă, dar cel mai important este faptul că în 2033 marca principală, Volkswgen, a anunțat că nu va mai produce în Europa decât automobile electrice. Asta înseamnă că necesarul de baterii va fi foarte mare, iar până atunci cele patru uzine ar trebuie să fie toate funcționale.

Power Co, divizia de baterii a grupului Volkswagen, înființată în acest an, a semnat deja un acord de înțelegere cu guvernul Canadei, pentru construirea primei giga-fabrici în America de Nord, fiind anunțat oficial startul căutării unei locații potrivite.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw uzina baterii
vw masini electrice
skoda electrice