Volkswagen a început negocieri cu proprietarii de automobile diesel din Germania, pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor

Volkswagen a început negocieri cu proprietarii de automobile diesel din Germania, pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2020

Volkswagen a anunțat că a început negocierile pentru un acord cu proprietarii de automobile diesel din Germania, care solicită în justiție să fie despăgubiți din cauza emisiilor poluante ale vehiculelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2015, producătorul auto a admis că a folosit un software ilegal pentru a masca nivelul excesiv de poluare al automobilelor diesel. Informația a declanșat o serie de procese care au provocat grupului costuri legale și amenzi de cel puțin 30 de miliarde de euro, scrie News.ro.

“Volkswagen și Federația Consumatorilor Germani au convenit să înceapă discuții referitoare la un posibil acord”, a anunțat producătorul auto.

Airbus devine cel mai mare producător de avioane din lume pentru prima oară din 2011, devansând Boeing CITEȘTE ȘI Airbus devine cel mai mare producător de avioane din lume pentru prima oară din 2011, devansând Boeing

”Discuțiile sunt în stadiu foarte incipient și nu există nicio garanție că vor avea ca rezultat un acord. Ambele părți au convenit că discuțiile ar trebui să rămână confidențiale”, a precizat Volkswagen.

Consumatorii germani au avut un succes mai mic decât proprietarii de vehicule din Statele Unite în obținerea unor despăgubiri din partea VW deoarece automobilele din Germania nu și-au pierdut autorizația de circulație pe drumurile publice în urma scandalului diesel.

În Germania, vehiculele diesel ale VW și-au putut păstra autorizația de circulație cu condiția ca clienții să actualizeze softul de control al motorului vehiculului, ceea ce a determinat VW să adopte o abordare diferită pentru despăgubirea clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
scandalul emisiilor
diesel