Volkswagen anunță deja primele schimbări la Europcar: actualul CEO demisionează, împreună cu mai mulți directori

Volkswagen anunță deja primele schimbări la Europcar: actualul CEO demisionează, împreună cu mai mulți directori
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iun 2022

Volkswagen a anunțat un pachet de măsuri ce vor fi implementate imediat după adunarea generală a acționarilor care va avea loc peste numai câteva zile, fiind desemnat deja și viitorul președinte al Consiliului de supraveghere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a desemnat deja președintele Consiliului de Supraveghere al Europcar, imediat după ce oferta sa de cumpărare a fost acceptată de 87,36 la sută din acționarii existenți. Alături de partenerii din cadrul consorțiului Green Mobility Holding, cu care a cumpărat compania franceză de rent-a-car, Volkswagen a decis deja că va trece imediat la structura de conducere cu două niveluri, cu un Consiliu de Manageri și un Consiliu de Supraveghere. În acesta din urmă vor fi numiți reprezentații acționarilor: Imelda Labbé și Holger Peters (ambii Volkswagen), Jan-Christoph Peters și David Alhadeff (Attestor) și Janus Smalbraak. (Pon).

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Membrii independenți din actualul Consiliu de Administrație (Sylvie Veilleux, Martine Gerow și Carol Sirou) și reprezentantul angajaților (Adèle Mofiro) își vor păstra rolurile în Consiliul de Supraveghere nou creat. După alegerea în cadrul Adunării Generale Anuale, Holger Peters urmează să fie numit Președinte al Consiliului de Supraveghere.

Totodată, mai mulți membri ai actualei conduceri executive a Europcar și-au anunțat demisiile, începând cu data AGA din 29 iunie. Este vorba în primul rând de CEO-ul Caroline Parot, care a venit la Europcar în 2011, pe postul de CFO, iar din 2016 a devenit CEO. De asemenea, au mai demisionat președintele Europcar, Alexandre de Juniac, precum și mambrii Consiliului de Administrație, Carl Leaver și Simon Franks.

„Europcar se confruntă cu o transformare majoră – de la o companie tradițională de închiriere de mașini la o companie de tehnologie pentru mobilitatea viitorului. În următorii ani, cu sprijinul consorțiului, Europcar își va continua transformarea și va trebui să investească sute de milioane în modernizarea infrastructurii sale, creșterea agilității și îmbunătățirea ofertei. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu viitoarea echipă de management Europcar pentru a aborda aceste provocări majore”, spune Holger Peters, președinte desemnat al Consiliului de Supraveghere al Europcar Mobility Group.

FOTO Realitate augmentată pentru mașinile Dacia, plus echipamente în premieră pe Duster: oglinzi electrice și senzori de ploaie CITEȘTE ȘI FOTO Realitate augmentată pentru mașinile Dacia, plus echipamente în premieră pe Duster: oglinzi electrice și senzori de ploaie

Acționarii Europcar Mobility Group care nu au acceptat încă oferta consorțiului de licitație de a-și oferta acțiunile la un preț de 0,50 EUR per acțiune vor avea posibilitatea de a face acest lucru pe o perioadă suplimentară de acceptare de zece zile. Oferta se va redeschide în perioada 16-29 iunie 2022, fiind disponibile aceleași condiții. Dacă sunt oferite peste 90% din capitalul social și drepturile de vot, prețul ofertei va crește la 0,51 EUR per acțiune.

Întreaga tranzacție a fost coordonată de Christian Dahlheim, CEO al Volkswagen Financial Services, manager de proiect al acestei proceduri de achiziție care a durat aproximativ un an.

„Suntem foarte încântați că marea majoritate a acționarilor Europcar au acceptat oferta noastră în timpul primei perioade de ofertă. Acționarii minoritari rămași ai Europcar Mobility Group au în continuare posibilitatea de a asigura o parte semnificativă în crearea de valoare pe termen lung - înainte de procesul de transformare planificat pentru următorii câțiva ani și, prin urmare, fără riscuri. Timpul curge. Acționarii care doresc să accepte oferta ar trebui să vorbească acum cu banca lor și să-și ofere acțiunile”, a spus Christian Dahlheim.

viewscnt
Afla mai multe despre
europcar
vw
green mobility holding
achiziție europcar