Volkswagen și-a ratat ținta pentru marja de profit în 2018 - presă

Volkswagen și-a ratat ținta pentru marja de profit în 2018 - presă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2019

Marca Volkswagen și-a ratat ținta de profit pe 2018, din cauza condițiilor de piață nefavorabile, potrivit Der Spiegel, care citează surse din interiorul companiei. Bilanțul pe 2018 urmează să fie publicat pe 12 martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca VW din cadrul grupului cu același nume și-a ratat ținta pentru marja de profit în 2018, după cum arată cifre nepublicate încă de Volkswagen, din raportul anual, ce va fi prezentat pe 12 martie jurnaliștilor și acționarilor, citate de publicația gemană Der Spiegel. După cum reiese din aceste cifre, VW a încheiat anul cu o marjă de profit de 3,8%, în afara intervalului de 4 - 5 procente, anunțate la începutul exercițiului financiar de CEO-ul Herbert Diess. Acesta intenționa să crească ținta la 6% pe termen mediu.

Reprezentanții companiei nu au făcut comentarii despre informațiile apărute.

Ferrari F8 Tributo, cel mai performant motor al mărcii, pe o mașină de serie CITEȘTE ȘI Ferrari F8 Tributo, cel mai performant motor al mărcii, pe o mașină de serie

În urmă cu aproximativ o săptămână VW a publicat primele informații despre rezultatele financiare din 2018, fără a anunța nivelul marjei. Veniturile companiei au fost de 235,8 miliarde euro, în creștere, în timp ce marja profitului operațional înainte de elementele speciale (generate de scandalul diesel) a scăzut de la 7,4 la 7,3% (17,1 miliarde). Compania anunțase și o creștere a dividendelor la 4,80 euro per acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
profit vw
herbert diess