Volkswagen și Ford Motor se aliază pentru fabricarea de vehicule comerciale și pickup-uri

Volkswagen și Ford Motor se aliază pentru fabricarea de vehicule comerciale și pickup-uri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2019

Volkswagen AG și Ford Motor Company au anunțat acordul de constituirea a unei alianțe „pentru a accelera competitivitatea și a servi mai bine clienții” într-o perioadă cu schimbări rapide pentru industrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul a fost semnat și prezentat de cei doi șefi, Herbert Diess, CEO VW AG, și Jim Hackett, CEO Ford, și are în centru dezvoltarea de vehicule comerciale ușoare și pick-up-uri de dimensiuni medii, începând cu 2022. Cooperarea dintre cele două companii presupune o distribuție a investițiilor în arhitectura vehiculelor astfel încât acestea să ofere „capabilități și tehnologii distincte”.

Sunt așteptate rezultate concrete ale acestei cooperări începând cu rezultatele financiare din 2023.

În plus, VW și Ford au semnat un memorandum de înțelegere pentru a investiga colaborarea în domeniul vehiculelor autonome, servicii de mobilitate și vehicule electrice și au demarat deja „explorarea de oportunități”. Mai multe detalii vor fi oferite în lunile următoare.

FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților CITEȘTE ȘI FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților

„În timp, această alianță va ajuta ambele companii să creeze valoare și ă atingă nevoile clienților noștri și ale societății”, a spus Jim Hackett.

„Volkswagen și Ford vor valorifica resursele comune, capacitățile inovative și pozițiile complementare de piață pentru a servi mai bine milioane de clienți din toată lumea. În același timp, alianța va fi un punct de cotitură pentru drumul nostru pentru creșterea competitivității”.

Alianța nu va presupune un schimb de acțiuni și va fi guvernată de un comitet condus de Herbert Diess și Jim Hackett.

Cele două companii au anunțat că vând, ambele, circa 1,2 milioane de vehicule comerciale ușoare, vanuri și pick-up-uri. Între puținele detalii oferite privind colaborarea concretă, VW și Ford au anunțat că Ford se va ocupa de dezvoltarea unui pick-up de clasă medie pentru ambele companii, ce va fi lansat în 2022, de asemenea, va dezvolta un van de mari dimensiuni pentru clienții europenei, în timp ce VW va dezvolta și construi un van urban.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
ford