Volkswagen și societățile sale mixte din China vor să investească 15 miliarde de euro în vehicule electrice

Volkswagen și societățile sale mixte din China vor să investească 15 miliarde de euro în vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2020

Volkswagen AG și trei societăți mixte locale intenționează să investească în China aproximativ 15 miliarde de euro (17,44 miliarde de dolari) în mobilitatea electrică, în perioada 2020 - 2024, a anunțat Stephan Woellenstein, șeful subsidiarei chineze a VW, transmit Xinhua și Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cu investiția Volkswagen și a celor trei societăți mixte pe care le deține în China cu FAW Group, SAIC Motor și JAC, producătorul auto german va construi 15 modele diferite de vehicule electrice sau hibrid plug-in până în 2025, scrie Agerpres.

Vehiculele vor fi construite folosindu-se platforma Modular Electric Drive (MEB) a celor de la VW la două fabrici din China, din octombrie. Bateriile pentru vehiculele electrice vor fi furnizate de firmele CATL, Guoxuan și A123.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel

De asemenea, grupul german va construi 40 de stații de reîncărcare în Beijing, Chengdu și Shenzhen, și intenționează să mai construiască 255 de stații în 16 orașe chinezești până la finalul lui 2020.

Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, a anunțat că firma are ca obiectiv livrarea a 26 de milioane de vehicule electrice până în 2029, majoritatea în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen ag
vehicule electrice