Volkswagen vrea să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 și 2030

Volkswagen vrea să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 și 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2023

Producătorul german de automobile Volkswagen intenționează să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 și 2030, a declarat Wayne Griffiths, președintele diviziei spaniole SEAT a VW, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul german de automobile promovează electrificarea producției sale și intenționează să construiască o fabrică de baterii în Spania, scrie News.ro.

VIDEO Veriga lipsă din Autostrada Transilvania: Vom avea o surpriză să fie gata în 2023? „Foarte dificil, dar nu imposibil”. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Veriga lipsă din Autostrada Transilvania: Vom avea o surpriză să fie gata în 2023? „Foarte dificil, dar nu imposibil”. Cum arată acum

Griffiths a declarat că SEAT își propune, pe termen mediu, să asambleze 500.000 de mașini electrice pe an, la uzina SEAT din Martorell, din apropierea Barcelonei.

Nu tăierea locurilor de muncă la fabrică este prioritatea SEAT, a adăugat el.

Griffiths a spus într-o conferință de presă că producătorul auto lucrează din greu pentru a aduce o a doua platformă pentru producția de vehicule electrice la Martorell, care ar crește competitivitatea.

Volkswagen a declarat deja că va începe să producă două vehicule electrice la uzina Martorell în 2025 și la linia de asamblare Navarra a VW în aceeași perioadă - o mașină mică pentru marca de lux Cupra, asociată cu SEAT, și o altă mașină pentru marca VW.

Griffiths a declarat pentru Reuters, luna trecută, că Volkswagen va depune o nouă cerere Spaniei pentru fonduri ale Uniunii Europene, în timp ce evaluează dacă va produce acolo vehicule electrice suplimentare, în afara celor planificate pentru 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
masini electrice