Volumul afacerilor din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut

 Volumul afacerilor din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în primul trimestru din acest an, față de perioada similară din 2020, atât ca serie brută cu 17,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 15,6%. În aceeași perioadă, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a scăzut față de trimestrul I 2020, atât ca serie brută cu 16,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 17,3%, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 martie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor serie brută a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 17,4%, influențată de creșterea cifrei de afaceri la: comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+92,5%), comerțul cu autovehicule (+20,2%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+16,4%) și activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+1,3%)", arată datele INS.

În primul trimestru din acest an, comparativ cu primul trimstru din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 15,6%, scrie News.ro.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în primele trei luni ale acestui an a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,4% mai mică comparativ cu perioada similară din 2020, influențată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-43,6%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-22,5%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-9,9%) și activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-9,2%).

Serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare au crescut cu 10,9%. Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie-martie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,3% mai mică comparativ cu perioada similară din anul trecut.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor serie brută în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 24,6% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+28,5%), comerțul cu autovehicule (+27,0%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+18,1%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+9,2%).

Ion Rădoi se plânge de condițiile de muncă: 400 de angajați Metrorex au murit de la un Congres la altul. Ce salarii mari? LISTA salariilor CITEȘTE ȘI Ion Rădoi se plânge de condițiile de muncă: 400 de angajați Metrorex au murit de la un Congres la altul. Ce salarii mari? LISTA salariilor

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 0,8%. În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației,serie brută, în luna martie 2021,față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceria înregistrat o scădere cu 2,4%ca urmare a scăderilor înregistrate laactivitǎțile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-25,2%).

Creșteri au înregistrat serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+10,9%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+8%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+6%) și activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+2,4%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna martie 2021, față de luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 2,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor serie brută în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, a înregistrat o creștere cu 34,6% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+97,5%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+38,3%), comerțul cu autovehicule (+36,1%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+14,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna martie 2021, a înregistrat o creștere cu 30,4% față de luna martie 2020.

FOTO Bucureștiul cumpără și tramvaie românești. Nicușor Dan semnează un contract cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie CITEȘTE ȘI FOTO Bucureștiul cumpără și tramvaie românești. Nicușor Dan semnează un contract cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie

Activitatea de servicii de piață prestate populației serie brută în luna martie 2021 a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,9% mai mare comparativ cu luna martie 2020, datorită creșterilor înregistrate la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+53,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+41,2%), activitățile despălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+12%) și la activitățile dejocuri de noroc și alte activități recreative (+5,2%).

Activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor au scăzut cu 4,8%. Activitatea deservicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate în luna martie 2021 a crescut cu 32,8%, comparativ cu luna martie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
motociclete
ins