Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, în primele cinci luni ale acestui an, față de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 16,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 16,5%. În perioada ianuarie-mai, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a crescut față de aceeași perioadă din 2022, atât ca serie brută cu 13,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 17,7%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”În perioada 1.I-31.V.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 16,7%, influențată de creșterea cifrei de afaceri la: comerțul cu autovehicule (+28,1%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+7,5%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a scǎzut cu 7,6%”, arată datele INS.

FOTO Hyundai a prezentat noul Santa Fe, cu un design ce amintește de Land Rover CITEȘTE ȘI FOTO Hyundai a prezentat noul Santa Fe, cu un design ce amintește de Land Rover

În perioada 1.I-31.V.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 16,5%, scrie News.ro.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1.I-31.V.2023 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,5% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, influențată de creșterea cifrei de afaceri la: activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+56,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+16,9%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+9,6%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+9,3%) și activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+3,8%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022.

Mai 2023 comparativ cu aprilie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 20%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+24,5%), comerțul cu autovehicule (+18,8%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+17,8%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+16,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 1,3%.

We As Web continuă extinderea europeană și recrutează de la AROBS CITEȘTE ȘI We As Web continuă extinderea europeană și recrutează de la AROBS

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna mai 2023, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 10,5%, datorită creșterilor înregistrate la activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+17,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+13,9%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+6,1%) și la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+5,4%).

Activitǎțile de jocuri de noroc și alte activități recreative au scăzut cu 2,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2023, față de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,1%.

Mai 2023 comparativ cu mai 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2023, comparativ cu luna mai 2022, a înregistrat o creștere cu 15,2%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+24,3%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+5,3%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+2,6%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+0,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2023, a înregistrat o creștere cu 19,5% față de luna mai 2022.

Acord de licență pentru muzică între Warner Music Group și TikTok CITEȘTE ȘI Acord de licență pentru muzică între Warner Music Group și TikTok

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna mai 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu luna mai 2022, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+47,7%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+7,2%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+1,3%).

Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-8,2%) și activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-5,6%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2023 a crescut cu 4,7%, comparativ cu luna mai 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins