Volvo recheamă peste 2 milioane de mașini, pentru o problemă a centurilor de siguranță

Volvo recheamă peste 2 milioane de mașini, pentru o problemă a centurilor de siguranță
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iul 2020

Volvo Car, companie deținută de chinezii de la Geely, a anunțat o amplă campanie de rechemare a modelelor XC60, S60, V60, XC70, V70, S80, cu versiunile lor, care se ridică la peste 2 milioane de vehicule. Defecțiunea vizată este la centurile de siguranță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
ENGIE România lansează noi oferte comerciale CITEȘTE ȘI ENGIE România lansează noi oferte comerciale

O posibilă defecțiune a centurii de siguranță la întreaga familie de modele S60 - XC60 a generat cea mai mare campanie de rechemare a mărcii Volvo din toată istoria sa, fiind afectate circa 2,18 milioane de vehicule. Circa un sfert din mașinile ce vor fi rechemate sunt înmatriculate în Suedia, alte circa 300.000 se află pe șoselele din SUA, în timp ce aproape 200.000 sunt în Germania. Mașinile rechemate au fost produse între 2006 - 2019.

INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business

Defecțiunea care va fi remediată este cauzată de un cablu care acționează centurile de siguranță și care poate conduce la funcțționarea necorespunzătoare a centurilor pasagerilor de pe locurile din față.

Stefan Elfström, reprezentant al Volvo Cars, a declarat că „este cea mai mare rechemare pe care am făcut-o vreodată”, potrivit presei din Suedia. Elfstrom mai spune că problema a fost descoperită de companie, în urma verificării unor mașini. În acest moment, componenta respectivă nu mai este folosită la niciunul din modelele aflate în fabricație.

Rechemarea nu a fost anunțată prin sistemul de alertă al UE, dat fiind faptul că ea a fost inițiată de companie din proprie inițiativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
rechemare service volvo
defecte volvo
centuri volvo