Volvo scoate de la vânzare limuzinele și break-urile, de pe una din cele mai importante piețe. "Ne îndreptăm rapid spre electrificare."

Volvo scoate de la vânzare limuzinele și break-urile, de pe una din cele mai importante piețe. "Ne îndreptăm rapid spre electrificare."
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 aug 2023

Volvo va vinde numai SUV-uri în Marea Britanie, una dintre piețele de bază ale mărcii, din cauza cererii tot mai scăzute pentru acest tip de caroserie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dealerii Volvo din Marea Britanie nu mai acceptă comenzi pentru modelele S60 și S90, precum și pentru wagon-urile V60 și V90, potrivit unei informații confirmate de reprezentanții companiei suedeze pentru Automotive News. „Mai sunt valabile la vânzare doar mașinile pe stoc”, au spus cei de la Volvo, care au precizat că modelele amintite vor fi produse în continuare și vor fi vândute pe alte piețe ale lumii.

VIDEO Scandal în Italia după ce un avion ce făcea cursa Cagliari - Roma a fost peticit cu bandă adezivă CITEȘTE ȘI VIDEO Scandal în Italia după ce un avion ce făcea cursa Cagliari - Roma a fost peticit cu bandă adezivă

Motivul retragerii acestor modele de pe piața britanică este scăderea masivă a interesului clienților pentru aceste caroserii, preferând în locul lor SUV-urile. Potrivit statisticilor, cota de piață a break-urilor a coborât la 3,5% în Marea Britanie, același lucru fiind vizibil și pe alte piețe mari, Franța sau Italia, în timp ce în Germania, Austria sau Suedia acestea încă ocupă un loc important pe piață (14,5%, 11,9% și, respectiv, 15,1%).

Sedanul S90, cel mai mare de acest tip din gama suedezilor, concurează cu celebrele Audi A6, BMW Serie 5 și Mercedes C Class, acesta urmând să fie scos din producție abia în 2026 – 2027, când va fi lansat un nou model, complet electric, denumit ES90.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Toyota lansează, după 14 ani, noul Land Cruiser CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Toyota lansează, după 14 ani, noul Land Cruiser

Continuăm să transformăm rapid oferta noastră de produse, ceea ce înseamnă nu numai să ne îndreptăm spre electrificarea completă, ci și să trecem la noi platforme și tehnologii pentru toate mașinile noastre", au explicat reprezentanții Volvo..

Volvo și-a propus ca până în 2025 să lanseze câte un model electric în fiecare an și să atingă un volum vândut de mașini complet electrice de un milion de exemplare, în acel an. În 2030, ținta companiei este să producă și să vândă exclusiv mașini electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
s60
volvo v90
s90