VW a pornit producția primului vehicul electric din SUA, după o investiție de 800 de milioane de dolari

VW a pornit producția primului vehicul electric din SUA, după o investiție de 800 de milioane de dolari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 aug 2022

Volkswagen a demarat producția modelului electric ID.4 în a treia uzină, de data aceasta una din SUA, unde mașina va fi asamblată alături de mașini cu motoare cu combustie și va livra zeci de mii de unități clienților americani. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Automobilul electric VW ID.4 a intrat în producție în uzina companiei din Chattanooga, SUA, fiind primul automobil electric al mărcii fabrica în America.

ANPC a intrat cu amenzi în trenurile din zona București și comercianții din Gara de Nord: Întreaga situație trebuie reevaluată. Plecând de la nesimțirea unor cetățeni, până la recepțiile făcute pe genunchi, Se spală vagoane pe hârtie și se sting țigări pe CITEȘTE ȘI ANPC a intrat cu amenzi în trenurile din zona București și comercianții din Gara de Nord: Întreaga situație trebuie reevaluată. Plecând de la nesimțirea unor cetățeni, până la recepțiile făcute pe genunchi, Se spală vagoane pe hârtie și se sting țigări pe

Cel de-al doilea automobil electric al Volkswagen, în ordinea lansărilor, a ajuns cel mai vândut la scurt timp după lansare, datorită caroseriei SUV și a dimensiunilor sale specifice clasei medii. Mașina s-a vândut deja în 190.000 de exemplare în mai puțin de doi ani, iar startul producției din SUA va suplimenta livrările cu circa 7.000 de unități lunar, până la finalul acestui an și cu volume chiar mai mari din 2023. Potrivit VW, primele automobile fabricate în uzina din Chattanooga vor fi livrate în octombrie.

Prima versiune intrată în producție este cea cu tracțiune 4x2 și 4x4 cu bateria de 82 kWh, ulterior fiind pregătită și versiunea cu o baterie mai mică, 62 kWh, și un preț de pornire mai mic.

„Tocmai am început să scriem un nou capitol pentru VW în America și este o poveste tipică americană”, a declarat Thomas Schafer, proaspătul CEO al mărcii Volkswagen. „Când am promis să aducem mașinile electrice VW la un milion, am inclus de la început angajații americani care construiesc aceste vehicule electrice chiar aici în Chattanooga. Nu putem fi mai mândri când vedem că viziunea noastră este realizată astăzi cu modelul ID.4 electric ieșind de pe liniile de producție. Este o altă bornă în strategia ambițioasă a VW de electrificare pentru piața din SUA și cea globală”.

FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster

VW a investit 800 de milioane de dolari în transformarea fabricii din Chattanooga, pentru ca aceasta să poată produce vehicule electrice. Materia primă și componentele sunt furnizate de parteneri americani, de la oțel, componente de interior, până la componente electronice și celule de baterii. Furnizorii au investit circa 2,7 miliarde dolari pentru a pregăti producția acestui atuomobil, fiind create în total 3000 de locuri de muncă. Doar în uzina de automobile au fost angajați sau sunt în curs de angajare circa 1000 de persoane, astfel că numărul total al personalului de aici va depăși 4000 de persoane.

Uzina din SUA este cea de-a șasea fabrică de automobile electrice a mărcii Volkswagen, după cele din Germania și China, și este a treia în care este produs modelul ID.4. Tot în Chattanooga este produs modelul Atlas și toate versiunile sale, destinate exclusiv pieței locale.

Volkswagen spune că a investit 7,1 miliarde dolari în ultimii cinci ani, pentru a-și dezvolta gama și producția, pentru R&D și producție. Planurile pentru producția de vehicule electrice în SUA includ lansarea modelului ID.Buzz electric, în 2024 și unui nou SUV în 2026. Până în 2030, marca VW vrea să ajungă la o cotă de 55% vehicule electrice din totalul vânzărilor pe piața din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
uzina vw sua
baterii masini electrice