VW Group ar putea avea costuri suplimentare de 2,5 miliarde euro anual, în cazul introducerii de tarife la exporturile către SUA

VW Group ar putea avea costuri suplimentare de 2,5 miliarde euro anual, în cazul introducerii de tarife la exporturile către SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2019

CEO-ul Volkswagen Group, Herbert Diess, a declarat că o introducere a tarifelor de către SUA ar putea să genereze costuri suplimentare pentru companie de până la 2,5 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Războiul tarifelor, care putea conduce la introducerea de taxe pentru constructorii de automobile între SUA și Europa, generează îngrijorări în rândul companiilor. Herbert Diess, CEO al VW Group, a declarat pentru Financial Times că o eventuală introducere de tarife de către SUA ar putea costa compania până la 2.5 miliarde euro.

Calculele făcute de analiști arată că aceste costuri suplimentare ar putea să reprezinte 13% din câștigurile anuale prognozate.

Constructorii de automobile europeni vor fi cei mai afectați de eventualele taxe introduse de SUA, deoarece ei exportă cele mai multe vehicule din Europa, în ciuda faptului că și-au mărit investițiile și construiesc o serie de automobile în SUA. Atât mărcile principale ale Volkswagen Group (VW, Audi, Porsche), cât și ceilalți producători germani de mașini, BMW și Mercedes-Benz, au volume foarte mari vândute în SUA.

Donald Trump a avertizat că în cazul în care nu va reuși să emneze un nou acord cu UE, va introduce tarife vamale pentru importurile de mașini din Europa.

Un raport confidențial, citat de Automotive News, spune că tarifele pentru mașini și piese auto ar putea ajunge și la 25%, cu argumentația că reprezintă o amenințare de securitate națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
herbert diess
tarife sua
taxe vamale
masini germane
donald trump