VW și-a reunit toate structurile de componente într-o singură companie, pentru a reduce costurile și a finanța vehiculele electrice

VW și-a reunit toate structurile de componente într-o singură companie, pentru a reduce costurile și a finanța vehiculele electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 ian 2019

Volkswagen Group mizează pe economii și reduceri de costuri de la divizia de componente, pentru a obține finanțare pentru tehnologiile electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a reunit unitățile de componente ale companiei într-o singură divizie, de la 1 ianuarie, care va concura pe piața liberă cu celelalte companii de piese auto. Reorganizarea face parte din planul amplu care are ca țintă obținerea sumei de 3,8 miliarde euro, necesară dezvoltării sectorului electric.

Noua companie va furniza fabricilor VW componentele necesare, de la scaune la motoare și cutii de viteze, are 61 de fabrici la nivel global și un număr de aproximativ 80.000 de persoane angajate. Cifra de afaceri a noii structuri se ridică la aproximativ 35 de miliarde de euro, fiind astfel una dintre cele mai mari companii de componente din lume.

În urma comasării activităților de componente, a fost încheiat un pact privind reducerea locurilor de muncă ce a generat reduceri de costuri de 750 milioane euro, cu perspective pentru 2 miliarde în următorii 6 ani, prin reducerea a 6.000 de locuri de muncă în următorii patru ani, după ce anterior fuseseră reduse 1.900 de locuri de muncă.

CNAIR pregătește constructorii pentru cea mai așteptată autostradă din România CITEȘTE ȘI CNAIR pregătește constructorii pentru cea mai așteptată autostradă din România

Pe de altă parte, activitatea acestui sector va fi regândită, astfel că producția unor componente specifice motoarelor termice va fi oprită, iar fondurile vor fi redirijate către vehiculele electrice.

Mai mult, compania este deschisă unor parteneriate cu alți producători, atfel încât să fie realizate reduceri de costuri în dezvoltare și producție.

Potrivit reprezentanților companiei, VW nu intenționează să desprindă noua structură de VW Group și nici să o listeze, așa cum au făcut alți constructori de automobile cu diviziile lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
componente auto
piese auto