VW Transporter T6, rechemare amplă, inclusiv în România, pentru rescrierea softului motorului. Proprietarii vor primi un card pentru alimentare gratuită cu AdBlue

VW Transporter T6, rechemare amplă, inclusiv în România, pentru rescrierea softului motorului. Proprietarii vor primi un card pentru alimentare gratuită cu AdBlue
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 mai 2019

Cea mai nouă generație a van-ului Transporter, cunoscută și sub numele T6, va fi rechemată în service pentru rescrierea softului motorului. Potrivit constructorului, în timpul regenerării filtrului de particule se produc emisii ridicate de oxid de azot (NOx).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Rechemarea este una amplă, la nivel european, în România fiind vizate 863 autovehicule. Proprietarii acestora vor primi o scrisoare prin care sunt informați despre problema motorului și sunt invitați în cel mai apropiat service din rețeaua VW.

Problema emisiilor pentru T6 a fost descoperită încă din 2017, când presa germană a dezvăluit că mai multe teste ale autorității federale KBA au demonstrat că motoarele diesel de pe T6 depășesc în anumite condiții limitele legale de oxizi de azot. La acel moment, VW a oprit livrările acestui model, până la identificarea cauzelor emisiilor excesive.

 „Volkswagen AG a constatat că la autovehiculele T6 dintr-un interval de fabricație limitat, în timpul regenerării filtrului de particule diesel, se pot produce emisii ridicate de oxid de azot.” se arată în documentul ce va fi trimis fiecărui proprietar.

Compania va efectua din acest motiv o reprogramare a calculatorului de comandă a motorului din fiecare automobil vizat de campanie.

Compania avertizează că reprogramarea nu are legătură cu dispozitivele de manipulare a testelor de emsii, ci este doar o „abatere de conformitate”.

FOTO Renault a lansat versiunea de serie a SUV-ului Arkana, construit pe platforma lui Duster ANALIZĂ Arkana vs. Duster CITEȘTE ȘI FOTO Renault a lansat versiunea de serie a SUV-ului Arkana, construit pe platforma lui Duster ANALIZĂ Arkana vs. Duster

„Această măsură de service se efectuează din cauza unei abateri de conformitate și nu din cauza unui dispozitiv de dezactivare nepermis. Actualizarea software necesară, a cărei adecvare și eficiență s-au verificat atent, este acum disponibilă și pentru autovehiculul dumneavoastră. Nu are efect negativ nici asupra consumului de combustibil, valorilor emisiilor de CO2, puterii motorului, momentului maxim al motorului și emisiilor de zgomote, și nici asupra durabilității sistemului de tratare ulterioară a gazelor arse. Actualizarea software s-a aprobat de Serviciul Federal de Înmatriculare (KBA) în noiembrie 2018.”

Volkswagen a decis să acorde propietarilor un bonus ca urmare a defecțiunii apărute la mașinile T6. Aceștia vor primi opt reumpleri ale rezervorului de AdBlue, cel care este necesar pentru menținerea consumului în limite legale.

„În funcție de stilul individual de conducere, din cauza noii programări crește consumul de AdBlue. Fără ca aceasta să însemne recunoașterea unei obligații legale din partea Volkswagen AG, primiți un card pentru AdBlue. Cu acest card puteți umple de până la opt ori rezervorul dumneavoastră de AdBlue, în toată rețeaua de service Volkswagen. Fiecare completare se documentează pe acest card.”, anunță VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
rechemare vw
campanie rechemare service
transporter t6 recall
adblue gratuit