Waymo cumpără mii de minivanuri Chrysler Pacifica înainte să lanseze primul serviciu de ride-sharing cu mașini complet autonome

Waymo cumpără mii de minivanuri Chrysler Pacifica înainte să lanseze primul serviciu de ride-sharing cu mașini complet autonome
scris 30 ian 2018

Waymo, subsidiara Alphabet specializată în tehnologii pentru vehicule autonome, își mărește flota de mașini cu “mii” de minivanuri Chrysler Pacifica Hybrid înaintea lansării, în acest an, a serviciului de ride-sharing cu autovehicule fără șofer.

Fosta divizie auto a Google a ajuns la un acord cu Fiat Crysler Automobiles (FCA) pentru cumpărarea a mii de minivanuri Pacifica, au anunțat marți cele două companii, fără să precizeze numărul exact de automobile.

Noile mașini vor întregi flota de 600 minivanuri Pacifica pe care Waymo a testat-o pe străzile din SUA începând cu 2016, când FCA a livrat primele 100 de mașini.

Grupul de cercetare finanțat de VW, Daimler și BMW, acuzat că a testat efectele emisiilor diesel și pe oameni CITEȘTE ȘI Grupul de cercetare finanțat de VW, Daimler și BMW, acuzat că a testat efectele emisiilor diesel și pe oameni

Waymo spune că serviciul de robo-taxiuri, despre care estimează că va fi primul din lume cu mașini complet autonome, va fi lansat în 2018, inițial în orașul Phoenix, unde compania a derulat un program-pilot începând cu anul trecut

“Cu prima flotă de vehicule complet autonome din lume pe drum, am trecut de la cercetare și dezvoltare la operațiuni și lansare. Minivanurile Pacifica Hybrid oferă un interior versatil și o experiență comfortabilă, iar noile vehicule ne vor ajuta să ne extindem”, a spus șeful Waymo, John Krafcik.

Minivanul Pacifica dotat cu tehnologia Waymo pentru condusul autonom este primul vehicul care a atins nivelul 4 de autonomie, mașina fiind capabilă să îndeplinească toate sarcinile de condus și să monitorizeze activ mediul înconjurător. Producătorii auto și dezvoltatorii de tehnologii pentru condusul fără șofer vizează atingerea nivelului 5, ce va fi obținut atunci când mașina se va comporta exact ca un șofer uman.

Tehnologia Waymo pentru condusul autonom a fost testată până în prezent pe o distanță totală de peste 6,4 milioane de kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
waymo
chrysler pacifica
minivanuri
robo-taxiuri
masini autonome