Wizz Air a înregistrat un avans de 34% al numărului de pasageri în primul trimestru, până la 1,45 milioane

Wizz Air a înregistrat un avans de 34% al numărului de pasageri în primul trimestru, până la 1,45 milioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2017

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieței transportului aerian de pasageri din România, a înregistrat un avans de 34% al numărului de pasageri în primele trei luni ale acestui an, față de primul trimestru al anului trecut, până la 1,45 milioane, în contextul creșterii gradului de încărcare a avioanelor, potrivit datelor trimise de companie la solicitarea News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gradul mediu de încărcare în întreaga rețea Wizz Air a crescut cu mai mult de 7,4 puncte procentuale pentru aceeași perioadă, potrivit reprezentanților companiei.

”Wizz Air a transportat cu peste 370.000 de pasageri mai mult în primele trei luni din 2017, în comparație cu aceeași perioadă din 2016, ceea ce reprezintă o creștere cu 34%. În același timp, gradul mediu de încărcare în întreaga rețea Wizz Air a crescut cu mai mult de 7,4 procente pentru aceeași perioadă, de la 85,4% (în 2016) la 92,8% (în 2017)”, se arată în răspunsul trimis de companie.

De asemenea, compania a adăugat două noi aeronave flotei din România și a început să opereze 13 noi zboruri de pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Craiova, Suceava și București, potrivit reprezentanților liniei aeriene.

Românii care au petrecut sărbătorile pascale în stațiunile din țară au cheltuit peste 7 milioane euro. Deschiderea sezonului pe litoral de Paște a fost un eșec CITEȘTE ȘI Românii care au petrecut sărbătorile pascale în stațiunile din țară au cheltuit peste 7 milioane euro. Deschiderea sezonului pe litoral de Paște a fost un eșec

În prima parte a anului, Wizz Air a ajuns la un număr de 100.000 de pasageri transportați pe ruta internă București – Cluj-Napoca. Compania administrează o flotă de 21 de aeronave Airbus A320.

Wizz Air a fost în 2016 liderul pieței de transport aerian, în funcție de numărul de pasageri, cu 5,5 milioane de pasageri. Ea a fost urmată, în ordine, de Blue Air, Tarom și Ryanair.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air