Britanicii de la Vast Resources au semnat un acord pentru vânzarea întregii producții de la Mănăila

Britanicii de la Vast Resources au semnat un acord pentru vânzarea întregii producții de la Mănăila

Foto: Wikimedia.commons/John Mortimore

scris 6 sep 2016

Compania britanică Vast Resources, administratorul minei polimetalice de la Mănăila, județul Suceava, a încheiat un contract pe termen lung cu traderul elvețian de metale neferoase Transamine Trading pentru vânzarea întregii cantități de concentrat de minereu produsă la mina din România, a anunțat compania într-un comunicat.

Potrivit termenilor contractului, valabil până în decembrie 2017, prețul plătit de Transmine Trading britanicilor variază în funcție de calitatea concentratului produs. Termenele de plată sunt favorabile Vast Resources și vor ajuta compania să își finanțeze capitalul de lucru, arată compania britanică.

Primul acord de vânzare între cele două companii a fost încheiat pe 2 septembrie, pentru a cantitate totală de 430 tone de concentrat de cupru cu o puritate de 18,7%. În urma unor lucrări recente de modernizare, puritatea concentratului a crescut la 20%.

Vast Resources anunță o producție-record la mina din județul Suceava, cu 900 de tone de minereu vândute în iulie CITEȘTE ȘI Vast Resources anunță o producție-record la mina din județul Suceava, cu 900 de tone de minereu vândute în iulie

"Acesta este considerat gradul de puritate optim pentru concentratul de cupru produs la Mănăila", potrivit comunicatului.

Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a devenit acționarul majoritar al minei de la Mănăila în iulie 2015, după achiziția unui pachet de 50,1% din titlurile companiei Sinarom Mining Group. Pe lângă mina de la Mănăila, britanicii mai dețin în România o participație de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai (județul Bihor). Planurile companiei includ achiziția a încă 55 de mine în nordul României de la compania de stat Remin, aflată în insolvență.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
mamaila
productie
concentrat
acord
transamine trading
vanzare