Bucureștiul a sărit pragul de 1 milion de angajați. Un sfert sunt ȋn clădiri de birouri moderne

Bucureștiul a sărit pragul de 1 milion de angajați. Un sfert sunt ȋn clădiri de birouri moderne
scris 19 apr 2018

Numărul de angajați din clădirile de birouri clasa A și B din București a ajuns la aproximativ 250.000 la finalul anului trecut, ȋn timp ce efectivul total al salariaților din Capitală a depășit pragul de 1 milion de persoane ȋn prima lună a acestui an, un sfert dintre aceștia lucrând ȋn clădiri de birouri moderne.

Efectivul salariaților din București a crescut ȋn cea de-a doua jumătate a anului trecut cu aproximativ 40.000 de persoane, reiese din datele Institutului Național de Statistică, circa 10.000 de persoane fiind recrutate ȋn rȃndul companiilor cu sedii ȋn clădirile de birouri moderne, potrivit estimărilor Cushman & Wakefield Echinox.

Ținȃnd cont de proiectele de birouri a căror livrare este anunțată ȋn acest an, precum și de planurile de recrutare anunțate ȋn special de companiile internaționale prezente pe piața locală, numărul angajaților din clădirile moderne de birouri din București ar putea urca spre 280.000 de persoane pȃnă la finalul acestui an.

SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări CITEȘTE ȘI SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări

Numărul angajaților din București este ȋn creștere, cu peste 100.000 de noi angajați ȋn ultimii trei ani. În același timp, este constatată și o evoluție semnificativă a condițiilor de lucru oferite de angajatori, ca factor important ȋn procesul de retenție. Rata șomajului este la un minim record, de 1,5%, iar ȋn rȃndul specialiștilor din zona IT există un deficit de personal substanțial, motiv pentru care Bucureștiul trebuie să ȋși mențină atractivitatea pentru a absorbi forța de muncă din alte zone”, afirmă Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox.

Un număr de aproximativ 65.000 de persoane lucrează ȋn clădirile de birouri din zona Pipera, circa 55.000 ȋn zona Centru - Nord, iar ȋn Vest ȋn jur de 38.000, cele trei zone concentrȃnd 63% dintre angajații clădirilor moderne de birouri din București.

Calculul numărului de angajați este realizat ȋn funcție de destinația și de rata de ocupare ȋnregistrată pentru fiecare zonă de birouri la finalul anului 2017.

Dan Pascariu, șeful CS al UniCredit Bank - venit de 50.000 euro ca președinte non-executiv al celui mai mare proprietar de mall-uri din România CITEȘTE ȘI Dan Pascariu, șeful CS al UniCredit Bank - venit de 50.000 euro ca președinte non-executiv al celui mai mare proprietar de mall-uri din România

Clădirile de birouri cu cea mai mare rată de metri pătrați per angajat sunt situate ȋn special ȋn zona centrală și CBD (Central Business District – Piața Victoriei – Piața Charles de Gaulle), care găzduiesc ȋn special sedii de firme din sectoare precum consultanță, bănci și asigurări sau farma.

Cea mai mică rată de metri pătrați per angajat rămȃne ȋn continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zonă de birouri dedicată operațiunilor de back-office, fiind o destinație aleasă ȋn special de companiile care oferă servicii de outsourcing. 

Cushman & Wakefield Echinox este una dintre cele mai mari firme de consultanță imobiliară de pe piața locală, activȃnd ȋn toate segmentele pieței imobiliare. Departamentul de birouri al companiei a ȋnchiriat ȋn 2017 spații cu o suprafață cumulată de aproximativ 70.000 de metri pătrati ȋn clădiri de birouri din București și din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
birouri
angajati